Meteorolozi FHMZ-a za vikend očekuju snijeg čak i u Mostaru!

Kako je za večernji list kazao dežurni meteorolog FHMZ-a, u noći s petka na subotu očekuju nas velike oborine. Što se tiče današnjeg dana, kazao nam je da će ujutro biti vedro, a već oko podne će se naoblačiti.

U zapadnom dijelu Bosne i na planinama u Hercegovini slab snijeg, a na sjeveroistoku Bosne i u nižim područjima Hercegovine mjestimično će pasti malo kiše. Vjetar će biti slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između - 7 i - 1, na jugu zemlje od - 4 do 2 Celzijeva stupnja. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9 Celzijevih stupnjeva.

Što se tiče petka, bit će oblačno vrijeme. Slabije kiše će biti u Hercegovini. Iza podne, oko 14-15 sati do 17 sati krenut će prvo s kišom. - Očekuje se naglo zahlađenje u noći te će kiša preći u snijeg. Tako da očekujemo snijeg čak i u Mostaru u subotu, kazao je dežurni meteorolog.

U petak će jutarnje temperature biti od -2 do 3, a na jugu od 2 do 6 Celzijevih stupnjeva. Što se tiče dnevnih temperatura, bit će između 4 i 10 Celzijevih stupnjeva. Što se tiče subote, snijega će biti do podne, ali samo u središnjim i istočnim dijelovima Bosne.

Prestanak oborina

U subotu će temperature biti od -5 do 0, a na jugu od -3 do 1 Celzijev stupanj, dok će dnevne biti od -2 do 4, a na jugu od 2 do 6 Celzijevih stupnjeva. Također, kazao nam je kako će ta hladna fronta vrlo brzo proći iznad BiH. Po pitanju drugog dana vikenda, odnosno nedjelje, neće biti oborina, a bit će samo oblačno. Jutarnje temperature bit će od -6 do 1, na jugu od -2 do 3 Celzijeva stupnja, dok će dnevne biti od 3 do 9 Celzijevih stupnjeva.