FOTO  Matica Hrvatska Mostar ima punu potporu HNS BIH

josip muselimović, matica hrvatska
Tom prigodom izražavajući izniman stupanj poštovanja i divljenja prema svemu onome što radi Matica hrvatska Mostar, izrazili su punu potporu djelovanju te krovne kulturne institucije hrvatskoga naroda.

Predsjednik MH Mostar Josip Muselimović naglasio je kako , unatoč svim okolnostima i opstrukcijama, Matica hrvatska Mostar još radi - organizira festival Mostarsko proljeće-Dani Matice hrvatske, nakladnik je dva i pomaže u izlaženju još dva časopisa. Ponajviše zahvaljujući entuzijazmu. Na žalost, moramo konstatirati da ova manifestacija, praktično, sudeći prema odnosu i doprinosu, ne postoji za grad Mostar i našu županiju, jer već dulje vrijeme s tih strana nemamo nikakve potpore. Upitna je i daljnja potpora federalne Vlade, a većina naših gospodarskih subjekata također se ponaša nezainteresirano - kazao je Muselimović, naglašavajući kako se plaši - ako ne bude potpore i razumijevanja naših institucija i gospodarskih subjekata, da će biti upitno i održavanje idućeg Mostarskog proljeća.

U ime HNS-a danas odavde možemo poručiti da imate našu punu potporu realizaciji vaših ciljeva i ustrajavanju na tragu onoga što je primarno poslanje Matice hrvatske. Pomoći ćemo, u ovako složenom trenutku za hrvatski narod u BiH, , koliko je to u našoj moći, da Matica opstane i ostane, također kao i Mostarsko proljeće kojim se moramo uistinu ponositi i pokazati svima njegovu pravu vrijednost -poručili su dr. Čović i dr. Ljubić.