MATE BULIĆ ZA HERCEGOVINA.INFO "Ja sam na vas ponosan"

Mate Bulić
Goran Berović

Legendarni hercegovački glazbenik Mate Bulić, sljedećeg mjeseca održat će svoju veliku dvoransku turneju u Hrvatskoj.

U tri velika grada: Splitu (Spaladium Arena, 20. veljače), Osijeku (Dvorana Gradski vrt, 22. veljače) i Zagrebu (KC Dražen Petrović, 29. veljače), Matina publika može očekivati tri vrhunska koncertna spektakla.

Turneju je nazvao "Ja sam na vas ponosan", prema velikom hitu kojeg izvodi s Tarapana Bandom, budući da ovu turneju Mate, iza kojega je 30 godina uspješne karijere, posebno posvećuje svojoj publici.

Iz posebnog razloga Mate turneju započinje u Splitu:

"Prije dvadesetak godina imao sam veliki koncert na Hajdukovom Starom placu i za taj koncert sam posebno vezan. S toga i ova turneja kreće iz Splita", kaže Mate za hercegovina.info.

Poseban naglasak na ovoj turneji stavljate na svoju publiku?

"Tako je. Već dugi niz godina svojoj publici dugujem dvoranske koncerte i sada je došlo pravo vrijeme za to. Zbog toga je i sami naziv turneje "Ja sam na vas ponosan", ponosan sam na svoju publiku".

Vidjeli smo na vašem Instagramu i reakciju malog Lovre na poklonjene ulaznice.

"Mogli ste vidjeti njegovu reakciju na mom Instagram profilu. To su te emocije koje moja publika nosi sa sobom i smatam kako sam im zaista dužan ovako nešto."

Što publika može očekivati od turneje?

"Mislim da nas čekaju tri fantastične večeri. Bit ću u pratnji velikog Big Banda koji će brojati oko 30 ljudi, instrumentalista, od kojih će svaki imati svoju dionicu. Proširili smo i repertoar, tako da ćemo izvesti oko 150 pjesama".

Turneju će pratiti i brojni gosti.

"U Splitu će gosti na koncertu biti Marko Perković Thompson, Tarapana Band, Klapa Pasika, HKUD Brotnjo te Linđo iz Neuma. U Osijeku će mi se pridružiti Ivan Stapić, Šimun Jovanovac, Stjepan Štef Jaršek i Slavonija Band, dok će u Zagrebu s nama zapjevati Ivan Zak, Maja Šuput i Tarapana, tako da nas sigurno očekuju predivne večeri."

Planira li se možda u skorijoj budućnosti i neki veći koncert u Hercegovini?

"Prije četiri godine, rađen je jedan takav koncert, ali sigurno ćemo u budućnosti i u našoj Hercegovini zaokružiti jednim koncertom lijepu priču."

Bili ste na dočeku naših rukometaša?

"Oni su za mene zlatni dečki, bez obzira na poraz u finalu. Suce ne želim komentirati. Vidjeli ste kako Trg pjeva "Moju Hercegovinu". Naši dečki Šego, Karačić i ostali također su zapjevali. Jako sam ponosan na naše sportaše koji nam uvijek donesu toliko radosti", zaključio je u razgovoru za hercegovina.info Mate Bulić.

Mate Bulić

VIDEO  Mate Bulić rasplakao dječaka Lovru

Legendarni hercegovački pjevač Mate Bulić, idućeg mjeseca sprema veliku turneju "Ja sam na vas ponosan". Turneja nosi ime po velikom Matinom hitu kojeg izvodi s Tarapana Bendom "Ja sam na te ponosan"…