Mali dioničari HT-a Mostar ne znanju na koju će skupštinu, platformašku ili legalnu!

Jedna se održava u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače, a druga u hotelu Bristolu.

Piše: Zoran Krešić / Večernji list

Lud, zbunjen, normalan

Vrijeme i mjesto radnje je identično, osim lokacije. Zbog toga su mali dioničari u nedoumici koja je od ovih dviju skupština legalna. Zbog toga su zatražili razjašnjenje ove komplicirane situacije.

Uputili su dopise na dvije adrese - Nadzornome odboru i Ministarstvu.  Naime, s obzirom na to da se u zadnjem razdoblju u i oko HT-a Mostar događaju čudnovate stvari koje su isprepletene kako političkim, tako i pravnim nedoumicama, "molimo vas da prolongirate održavanje skupštine društva koja je zakazana za 4. kolovoza 2011. godine", dopis je koji je upućen na dvije adrese.

"Mi, mali dioničari smo u nedoumici kako i na kojoj skupštini, od zakazane dvije, nazočiti i stoga na Vas apeliramo i zahtijevamo odgodu skupštine dok se ne razriješi situacija s većinskim vlasnicima HT-a Mostar", navodi se u dopisu. Prema Statutu Hrvatskog telekoma iz Mostara, kao i propisa u Federaciji BiH, sjednicu skupštine može sazvati samo predsjednik Nadzornog odbora, ukoliko nije spriječen Istodobno, platformaši žele smijeniti aktualni sastav.

Nezakonitost

Nelegalna Vlada je nasilan i nezakonit način smjenila desetke nadzornih odbora. No, da su to proveli kršeći zakone, svima je jasno pa je posve upitno da se na polovici mandata, bez Ikakva objašnjenja, raspisanog novog natječaja smjenjuju Članovi Nadzornog odbora.

Sve buduće odluke nelegalnih upravljačkih struktura će biti pod povećalom. Pokrenuto je na desetke sudskih sporova zbog čega će Federacija morati platiti milijune maraka odštete. U isto vrijeme plattormaši ne mogu odgovoriti uredima ombudsmana po kojemu su zakonu proveli sve ove postupke.