Mahmutbegović i Mušić s Bešlićem o Mostaru

Ljubo Bešlić, Mostar

...Federacije BiH Meliku Mahmutbegović i predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edina Mušića
Nakon sastanka upriličene su izjave za novinare, a potpredsjednica Mahmutbegović je naglasila kako su sve razine vlasti shvatile značenje Mostara i problema koji su prisutni u tome gradu.

- Svim silama krenuli smo u realizaciju određenih projekata koji bi poboljšali situaciju u Gradu i s ekonomskog i političkog aspekta - kazala je Mahmutbegović, izrazivši pritom zadovoljstvo što su projekti deponije i kolektora u fazi realizacije te najavila njihovo podržavanje i od i države i Federacije.
Potpredsjednica FBiH budućnost Mostara vidi i u razvoju turizma, za koji je kazala kako ima jako dobru perspektivu.

- U skladu s time federalna Vlada planira izdvojiti 2 milijuna KM za rekonstrukciju i pomoć Zračnoj luci. Mislim da je to nešto što će u idućemm razdoblju jako puno doprinijeti, kako razvoju turizma, tako i razvoju Grada - dodala je te naglasila kako Mostar ima perspektivu i dobro raspoloženje svih aktera u društvu kako bi se izgradili mostovi među ljudima.

Mostar, s jedne strane ima perspektivu i mogućnosti infrastrukture da jača svoju budućnost, a s druge strane ima jako veliko raspoloženje i na razni države i Federacije i zakonodavnih institucija da svi zajednički daju svoj doprinos kako bi se realizirali svi planovi kada je u pitanju taj grad.
Glede gospodarstva i zapošljavanje, predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić ističe kako će se intenzivniji pristup Federacije odnositi na pitanje zapošljavanja, stvaranja novih pretpostavki za određena ulaganja i otvaranje novih radnih mjesta.

- Na tome vrlo predano radimo zajedno s federalnom i županijskom Vladom - kazao je on, te dodao kako je jedan od prioriteta Federacije, kada je u pitanju Mostar, obnova razrušenih dijelova grada kao i pokretanje vjetroparka.
Mušić očekuje kako bi se u skorije vrijeme sve razine vlasti mogle ponovno udružiti u pomoć pri obnovi razrušenih objekata u Mostaru te osigurati financijska sredstva kako bi se moglo započeti s obnovom tih objekata.
- U idućem razdoblju očekujemo vidan pomak, kako u Mostaru, tako i u cijeloj županiji - zaključio je.

Glede političke situacije u Gradu, Musić je kazao kako očekuje da se trenutno stanje prevlada te da Mostar dobije zakonodavnu vlasti i da ona funkcionira.
- Očekujemo da Mostar dobije Gradsko vijeće. To je naša želje i na tome ćemo raditi, a dokle ćemo doći, vidjet ćemo - dodao je.
Gradonačelnik Bešlić izjavio je kako se intenzivno rati na tome da Mostar dobije Gradsko vijeće te da će, kada se dođe do konkretnih rezultata, javnost o tome biti obaviještena.

- Na današnjem sastanku, bilo je riječi i o velikim projektima koji su započeti u gradu te o onim problemima i projektima u čijem bi rješavanju mogla pomoći Federacija, kazao je Bešlić, te dodao kako je u tom kontekstu spominjan razvoj Zračne luke i gospodarstva.
On je zahvalio predstavnicima federalne vlasti i Vladi koja je u posljednje vrijeme, kako je kazao, napravila nekoliko dobrih stari za Grad, među kojima je i Kuvajtski kredit.