Lutkarsko kazalište Mostar u ovome tjednu započinje sa stalnim subotnjim izvođenjima lutkarskih predstava

Lutkarsko kazalište Mostar, Lutkarska predstava
. U subotu, 8. rujna, bit će izvedena predstava Patkica Blatkica redatelja Petra Šurkalovića, mnogima već poznata predstava, ali uvijek aktualna i zanimljiva zbog igre s publikom i odlične glazbe. Već sljedeću subotu, 15. rujna, odigrat ćemo obnovljenu predstavu Grajko i Čupavko koja nam u protekloj sezoni nije bila na repertoaru, stoga, svi koji su je očekivali ili je nisu do sada gledali, imat će priliku uživati u ovoj estetski i vizualno sjajnoj predstavi jedinstvenoga Luke Paljetka.
Osobito nas raduje što možemo najaviti gostovanje naših kolega lutkara iz Zagrebačkoga kazališta lutaka koji će za mališane izvesti predstavu Maca papučarica redatelja Dražena Ferenčine, a koja će biti prikazana u našoj dvorani, u subotu, 22. rujna. Maca papučarica je pripovijest Ele Peroci o Maci koja sakuplja papuče neuredne djece. Ova predstava oduševila je mnoge naraštaje: prvo kao priča koja se sluša prije spavanja, zatim kao slikovnica uz koju su mnogi naučili čitati, a potom i kao lektirni naslov.
Protekle godine proslavili smo 65 godina postojanja Lutkarskoga kazališta Mostar. Tom prigodom izdali smo Fotomonografiju Šareni lutkarski vremeplov te organizirali Međunarodnu lutkarsku reviju. Tijekom deset dana u našemu su kazalištu prikazane predstave naših gostiju iz šest gradova. Veseli nas što možemo najaviti daljnju suradnju s kolegama lutkarima iz drugih gradova. Od ove sezone u našemu terminu (subotom u 11 sati) pozvat ćemo ponovno naše kolege iz regije kako bi publika mogla uživati u različitim predstavama. U lipnju smo ugostili Gradsko kazalište lutaka Split, ovaj mjesec ugostit ćemo Zagreb, a do kraja godine doći će nam i Varaždin i Kragujevac, a trudit ćemo se pozivati još lutkara i stvarati nove suradnje i prijateljstva.
Sredinom sezone radit ćemo na novoj predstavi s lutkarskom tehnikom koju nismo odavno imali na repertoaru a tijekom cijele sezone igrat ćemo i reprizna izvođenja naših predstava, stoga vjerujemo da će se za svaki uzrast naći ponešto zanimljivo i poučno.
U ovom mjesecu predstava Zmaj i princeze sudjeluje na 23. Susretima pozorišta/kazališta lutaka BiH u Bugojnu, a ovu predstavu izvest ćemo u našoj dvorani 29. rujna. U listopadu ćemo sudjelovati na Festivalu knjige u Mostaru koji organizira Narodna knjižnica HNŽ-a, ali i u Sarajevu na 11. dječjem festivalu koji organizira Centar kulture i mladih Sarajevo. Veselimo se još jednoj uspješnoj sezoni, novim prijateljstvima, suradnjama i putovanjima, ali i odličnim lutkarskim predstavama i druženju s našom dragom publikom.