FOTO  Luka Mišetić: Carla del Ponte je katastrofa od tužiteljice

Pred prepunom dvoranom, Mišetić je u svom izlaganju naveo da je HHO 1999 iznio lažan podatak o ubijenih 600 Srba za vrijeme Oluje, a Haag je uspio dokazati smrt 44 osobe.

"HHO nas je počastio i navedene godine brojkom od 22000 spaljenih srpskih kuća, što je notorna laž, jer je to ukupni broj kuća na tom terenu i što bi značilo, da je sve bilo uništeno" istaknuo je Luka Mišetić.

Govoreći o prvostupanjskoj presudi, Mišetić je rekao kako su Gotovina i Markač bili osuđeni isključivo na temelju sulude teze o prekomjernom granatiranju, na temelju koje je izvučen zaključak kako su oni zapravo odgovorni za deportaciju Srba iz četri grada; Knina, Obrovca, Gračaca i Benkovca, ali da u drugim dijelovima deportacije nije bilo, već da su ljudi otišli na nagovor vlade SAO Krajine.

Nakon održanog govora, Mišetić je i odgovorio na pitanje našeg novinara da li će presuda Gotovina-Markač utjecati na šestorku u Hagu? :

"Imat će određeni utjecaj, ali mislim da neće , pošto je slučaj Prlić i ostali već u fazi pisanja presude, te da neće imati prevelik utjecaj u prvostupanjskoj presudiu Hagu. Tko god da izgubi u tom predmetu, podnijeti žalbu i ond smatram da će ova presuda pomoći odbranama u žalbenom postupku.", kazao je za hercegovina.info Mišetić