Lopovi pokrali sve što su mogli iz mostarskog zatvora u izgradnji

policija
policija

...našao se na meti lopova koji su unazad proteklih desetak dana otišli do gradilišta novog zatvora i otamo pokrali što su mogli.
Skinuli su i ukrali jedna alumuninijska vrata i dva prozora, a iz portirnice zatvora, odnosno mini kuhinje za radnike ukrali su brojne kućanske aparate i klima uređaj.

Kako smo mogli čuti, zatvor u izgradnji nije čuvan, tamo nema zaštitara, te su lopovi mogli neometano obaviti svoj posao.
Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije su rekli kako im je krađu zatvorskog inventara prijavio ravnatelj mostarskog KPZ-a, Romeo Zelenika.

"Policijskoj upravi Mostar jučer se obratio R.Z. (1972.) iz Mostara i prijavio da je u zadnjih desetak dana izvršena krađa aluminijskih vrata i prozora, kuhinjskih aparata, klima uređaja i ostalog inventara iz prostorije KPZ-a Mostar u izgradnji a koji se nalazi na adresi Jasenice bb - Heliodrom", rekao je u utorak policijski glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Ljudevit Marić.
Inače, zatvor u izgradnji u Jasenici se prostire na površini od 50.000 metara četvornih, a planirano je da će u završenoj prvoj fazi radova imati kapacitet od 420 osuđenika, te bi svoje mjesto u njemu u budućnosti mogli naći i ovi zatvorski lopovi, ako budu otkriveni. U okviru prve faze radova izgrađeni su zaštitni zidovi i kanal, dvije radionice i kuhinja, te šetnica oko dijela zatvorenog tipa. Ovo nije prvi put da se krade iz zatvora u BiH, a najbizarniji slučaj zabilježen je prošle godine kada su četvorica zatvorenika iz KPZ-a Istočno Sarajevo iz skladišta zatvora ukrali stočno brašno, koje su potom prodavali svojem poslovnom suradniku koji ih je čekao kraj ograde i kroz rupu u ogradi preuzimao ukradeno brašno.

Dnevni list