Ljubušak i Mostarac s nožem pokušali opljačkati trudnu radnicu trgovine

Prvi je otkriven zahvaljujući vlasniku napadnute TR Tempo koji se pred kraj radnog vremena dao u potragu za dvojicom razbojnika, od kojih je jedan prijetio nožem, a drugi čuvao stražu.

Potrčao je za dvojicom maskiranih mladića, koji su pobjegli među zgrade iza trgovine, nakon što je trudna djelatnica vrištala. Zatekao ih je pokraj motocikla, i to dok su se presvlačili. Jednog ‘fantoma' je odmah prepoznao, a prije njihova bijega je stigao i zgrabiti njihove stvari koje su trpali u sportsku torbu. Među zaplijenjenom robom se našao i nož. Prema kazivanju djelatnika okolnih radnji, oba sumnjivca potječu iz situiranih obitelji i mladi su nogometni vratari u Širokom Brijegu i Mostaru.

- Stariji je već ranije činio krađe, iako za to nema osobite potrebe jer mu je majka ravnateljica tržnog centra, a i otac ima dobar posao. Roditelji nisu krivi, to je čista obijest i želja za što više džeparca koji se troši u kladionicama, igrama ne sreću i ostalo. Dakle, nije u pitanju ovisnost, nego čista glupost- kažu nam u Dubrovačkoj ulici, koji su iznenađeni brzim puštanjem osumnjičenih na slobodu.

- Nije bilo razloga za pritvora jer se radilo o pokušaju razbojstva. Istraga će se voditi u redovitoj proceduri- navodi dežurna županijska tužiteljica Mirjana Đerić.

izvor: pogled.ba