FOTO  Ljubo Bešlić posjetio Osnovnu školu za djecu s posebnim potrebama Mostar i Los Rosales

Los Rosales Mostar, Ljubo Bešlić, djeca s posebnim potrebama, Mostar
...za djecu s posebnim potrebama Mostar i tom prigodom uručio je prigodne darove učenicama i učenicima škole.

Ravnateljica škole Maja Mustapić upoznala je gradonačelnika Bešlića s radom ove škole koja obilježava 40 godina rada i u kojoj se školu učenici i učenici s područja Grada Mostara i cijele Hercegovačko-neretvanske županije.
Naglasila je kako je ova škola u proteklom razdoblju školovala brojne generacije učenica i učenika s posebnim potrebama, a njeni nesebični djelatnici nastojali su i nastoje njihovo školovanje učiniti što boljim i kvalitetnijim te primjerenijim za svakog učenicu i učenika.
Zahvalila je gradonačelniku Bešliću za darove koje je uručio zajedno s predsjednikom Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar i članovima mladeži te stranke te na potpori koju Grad i Županija pružaju školi ali i svim dobrim ljudima koji su na različite načine pomagali da škola ima sadržaje koji su potrebni za školovanje djece s posebnim potrebama.

Gradonačelnik Bešlić kazao je kako su ovi Božićno-novogodišnji pokloni mala gesta kojom se nastoje uljepšati predstojeći blagdani učenicama i učenicima. I ovom prigodom je izrazio potporu ravnateljici i svim djelatnicima škole za sve što čine za njihovo obrazovanje, uz puno rada pozornosti i ljubavi te zahvalio za predstavu koju su učenici i učenice priredili za ovu prigodu.

Istaknuo je kako je potrebno stvoriti što bolje uvjete za rad i školovanje jer to zahtijevaju potrebe učenika i roditelja kao i današnji pristup odgojno-obrazovanom radu po suvremenim edukacijskim, rehabilitacijskim, pedagoškim, medicinskim i socijalnim načelima.

Gradonačelnik Bešlić danas je također posjetio i Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama "Los Rosales" Mostar, institucija za obrazovanje, odgoj, rehabilitaciju i socijalizaciju djece i mladih sa posebnim potrebama, kao i Javnu ustanovu Dječji dom Mostar, koji skrbi o djeci bez roditeljskog staranja, djeci u stanju socijalne potrebe i djeci čiji je razvoj ometen obiteljskim prilikama, te im uručio prigodne poklone i zaželio sve najbolje za u Novoj godini.