Ljubo Bešlić odgovara ratnim vojnim invalidima: Ulica Maršala Tita nije privatno vlasništvo!

Ljubo Bešlić, Bajram, Ustavni sud BiH, Ljubo Bešlić, Ljerka Ostojić, rektorica, Ljubo Bešlić, Ljubo Bešlić, otkazi, Mostar, Ljubo Bešlić, Mostar, proračun, Ljubo Bešlić, Mostar, Ljubo Bešlić, Ljubo Bešlić, Mostar, Neredi u Mostaru, HDZ 1990, Mostar, Ljubo Bešlić, HDZ 1990, Ljubo Bešlić, Mostar, Mostarski proračun, proračun, Ljubo Bešlić, Grad Mostar, Ljubo Bešlić, načelnici, ovlaštenja, ukidanje, navijači, huligani, FK Velež, HŠK Zrinjski, Ljubo Bešlić, piralen, UNESCO, K. Perić
...u kojem ističu kako neće dopustiti protjerivanje ratnih vojnih invalida s lokaliteta Ulice maršala Tita, javnosti i Udruženju obratio se i gradonačelnik Mostara.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

''Pismo koje ste mi uputili, jako me je iznenadilo, jer ima političkih konotacija ili se meni samo to čini.

Poznato Vam je da smo bili više puta na zajedničkim sastancima po navedenoj problematici - reguliranju parkinga u gradu Mostaru, ali iz upućenog mi pisma, kao da autor nije bio na tim sastancima, pa sam primoran isto raščlaniti i odgovoriti na Vaša stajališta iz pisma, poradi objektivnog izvješćivanja javnosti :

1. Odlukom o utemeljenju Javnog poduzeća MOSTAR PARKING("Službeni glasnik Grada Mostara" broj:06/08) dano je da mirujući promet u Gradu Mostar uređuje gradska tvrtka u osnivanju MO-Parking Mostar. O istom ste upoznati i suglasili se, a time ste znali da nećete moći kontrolirati i naplaćivati parking na ulicama Grada Mostara.

2. Razgovarali smo više puta na ovu temu i dogovorili smo se da će MO-parking Mostar u navedenoj ulici otpočeti s radom dana 1.11.2013.godine, a da ćete Vi do tada, pronaći neki adekvatan prostor koji nije na prometnici - ulici ( dali ste i prijedlog za prostor, ali je trebalo provjeriti vlasništvo istog) i da neće biti nikakvih problema, isto tako dogovoreno je da će se napraviti sporazum između RVI i Grada Mostara, da se u MO-Parking zaposle 3 (tri) vaša pripadnika, a vi ste tražili ako može 5 (pet).

3. Imajući u vidu da je do navedenoga roka bilo kratko vrijeme, odgodili smo implementaciju do 1.12. 2013. godine.

4. Vi u vašemu pismu iskazujete prijetnje, a zbog čega, nije mi poznato, jer na samim našim susretima nije bilo nikakvih tenzija. Nemam namjeru nikoga zaplašivati niti sam to činio niti činim, ali isto tako vašim stajalištem nisam uplašen.

5. Vaša rečenica da nećete dozvoliti nelegalno protjerivanje ratnih vojnih invalida sa lokaliteta Ulice Maršala Tita, danas djeluje žalosno, jer potvrđuje da smatrate da je ulica Vaše privatno vlasništvo, da ste vi sebi dali za pravo da nelegalno bez ikakvih odobrenja koristite - naplaćujete parkirni prostor protivno odluci Gradskoga vijeća Grada Mostara i pozitivnim zakonskim propisima Federacije Bosne i Hercegovine.

6. Pozivate se na interes svih građana, a samo dio vas u istom ima interes, jer za korištenje i održavanje ulice te parking ne dajete niti jednu marku. Žalosno je ako to smatrate interesom svih građana Grada.

7. U vašem dopisu neargumentirano ističete različit odnos prema Vašoj organizaciji i HVIDR-i Mostar, glede korištenja javne površine za parkiranje - što nije točno i to smo na našim sastancima zaključili. RVI koristi za naplatu parkinga prometnicu (ulicu) kao javnu površnu, dok HVIDR-a koristi parking prostor iza Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače i uz to ima Ugovor i odluku općinskog Vijeća i ugovor o najmu. Dogovorili smo se da HVIDR-a i RVI treba da dobiju iste uvjete.

8. Vaše javne poruke kako nećete prihvatiti nikakvo rješenje koje nije verificiralo Gradsko vijeće Grada Mostara, danas, kada nema Gradskog vijeća su političko stajalište i skrivanje od stvarnosti. Nadam se da bi vam trebalo biti poznato je da za određivanje mjesta i uvjeta za parkiranje nadležan Odjel za urbanizam i građenje Grada Mostara.

9. Kao gradonačelnik Mostara dužan sam štititi interese Grada i postupati u skladu s pozitivnim zakonskim propisima, kao što je to dužno činiti i Pravobraniteljstvo Grada Mostara.

10. Očekivao sam nakon korektnih razgovora da ćete Vi biti potpora i oni koji će biti prvi u normalizaciji i izgradnji Grada Mostara, kao jednog europskog grada, mjesta ugodnog življenja, kako ste to isticali u razgovorima. Žao mi je da ste nakon nekih vaninstitucionalnih sastanaka, po ovom pitanju - reguliranja parkinga u Gradu Mostaru, promijenili svoje ranije mišljenje i poželili postupati protuzakonito, na štetu Vašeg članstva i cijelog grada.

Nadam se daće Vas ovo pismo ponukati da razmislite i da dalje rješavamo nesporazume, ukoliko ih ima, kroz dijalog.

S poštovanjem!

Gradonačelnik Mostara