FOTO  Ljubo Bešlić: Eurowings bi trebao iz Mostara letjeti cijelu godinu

zračna luka mostar

Bešlić je rekao kako su nabavili potrebnu opremu, te kako nastavak letova za Njemačku ne bi trebao biti problem.

''Mi kao Grad kad smo potpisali ugovor nismo bili osposobljeni da cijelu godinu lete, nismo imali uređaj za odmrzavanje aviona koji smo sada nabavili tako da iduće godine ne bi trebao biti problem s letovima'', rekao je Bešlić na konferenciji povodom prolaska Mostara u drugi krug natjecanja za Europsku prijestolnicu kulture.

Sve ovo Bešlić je rekao nakon rasprave s novinarom koji mu je rekao da je rekao gradonačenik bio sretan i kad je došao Eurowings, a kako danas nema letova.

Novinar se pobojao da ista sudbina ne čeka i kandidaturu Mostara za Europsku prijestolnicu kulture. Podsjećamo, Zračna luka Mostar je sklopila ugovor s kompanijom "Eurowings" iz Njemačke, a niskotarifni letovi iz Mostara ka Njemačkoj krenuli su u svibnju ove godine.

Od svibnja ove godine dva puta tjedno su održavani za letovi za Stuttgart i Düsseldorf, no letovi su prekinuti na jesen. Pauzu u letovima potvrdio je direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić.

Rekao je kako će Eurowings do proljeće odlučiti hoće li nastaviti s letovima.

''Eurowings ispituje tržište i oni će razmotriti hoće li se nastaviti održavati linija za Njemačku'', rekao je Raspudić.

Grad Mostar je za subvencioniranje troškova nastalih pružanjem usluga izravnih letova niskotarifnog zrakoplovnoga prijevoznika Eurowings u Proračunu za 2018. izdvojio 300.000 KM.