Ljetna škola “Bridging cultures” na Koledžu ujedinjenog svijeta u Mostaru

ljetna škola, Mostar, koledž ujedinjenog svijeta

Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar) i ove je godine domaćin ljetne škole pod nazivom “Bridging cultures - Spajanje kultura” u periodu od 6. do 15.8.2019. godine.

Ovogodišnja ljetna škola okupila je 25 srednjoškolaca iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Albanije koji će biti dio interesantnog programa i brojnih aktivnosti.

Program ljetne škole obuhvata niz predavanja i interaktivnih radionica iz oblasti interkulturalnog razumijevanja kao što su: nenasilna i interkulturalna komunikacija, rasizam, kolonijalizam i orijentalizam, kao i posjete kulturno-historijskim spomenicima u Mostaru i Sarajevu.

ljetna škola,Mostar,koledž ujedinjenog svijeta

Voditelji radionica su sadašnji i bivši učenici UWC škola iz BiH, Italije, Kanade i Singapura, a u sklopu programa ljetne škole će se održati i predstavljanja kultura i tradicija sudionika programa u srijedu 14.8. 2019. s početkom u 14:00h.
Ljetna škola se održava u organizaciji Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar), a podržana je od strane Ambasade Savezne Republike Njemačke u Sarajevu.