Lino višebojac u petak stiže u Mostar

Lino višebojac u petak stiže u Mostar
Lino višebojac, projekt pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke/znanosti i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije, a u organizaciji Podravke BiH, Sportskih novosti i OŠ "Antuna Branka Šimića" iz Mostara, održat će se: u petak, 20.04.2018. godine u 11:00 h, u dvorani škole.

Lino višebojac je projekt čiji je cilj potaknuti učenike osnovnih škola na bavljenje sportskim aktivnostima i razvijanje njihovih sportskih navika, te promociju školskog sporta i učeničkog stvaralaštva, a već četvrtu godinu se, osim u Hrvatskoj, održava i u osnovnim školama diljem Bosne i Hercegovine.

Učenice i učenici iz osnovnih škola u dobi od 5. do 9. razreda natjecat/takmičit će se u 8 (osam) disciplina u trčanju, štafeti u otežanim uvjetima, skoku u dalj, izvođenju slobodnih udaraca na rukometni i nogometni gol, pogađanju košarkaških obruča, potezanju užeta, skakanju u vrećama, a pokazat će i svoje kulturno-umjetničko stvaralaštvo. Natjecatelje će bodriti i gosti-sportaši Igor Musa - nogometaš, Marko Šutalo - košarkaš, Klaudia Marić - taekwondošica, te nogometaš Pero Stojkić, koji će se družiti sa učenicima, motivirajući ih na daljnje bavljenje sportom.