FOTO  Kulturni događaj godine u Hercegovini: Dani filma Mostar 2015

HT MOSTAR, Dani filma Mostar, Slaven Knezović, maja lasić, Slaven Knezović, Dani filma Mostar, Slaven Knezović, kultura, BIH, Slaven Knezović, statisti, Mostar, Slaven Knezović, Dobar loš zao emisija, naša tv
Povodom sutrašnje svečanosti otvaranja 9. Dana filma Mostar danas je u u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače održana konferencija za novinare.

Nazočnim novinarima prvo se obratila izvršna direktorica festivala Maja Lasić koja je predstavila program ovogodišnjeg izdanje festivala.

Nakon toga riječ je dobio direktor Dana Filma Slaven Knezović koji je rekao: Nastojat ćemo Mostar staviti na filmsku kartu i mislim da smo ove godine složili jako dobar filmski program u kome će mostarska publika imati priliku vidjeti najbolje filmove iz četiri države.

Novinarima su se još obratili direktor HD herceg Stjepan Kosača Mostar, Danijel Vidović i predstavnica sponzora HT Mostar Misijana Brkić-Milinković .

Prilikom otvaranje festivala biti će dodijeljena i nagrada za doprinos filmskoj umjetnosti 'Stablo ljubavi' scenaristu Josipu Mlakiću i glumcu Mimi Karačiću.

Nakon svečanog otvaranja i projekcije filma „Hiljadarka" u Kosači, u hotelu Mepas bit će priređen HT Eronet Party na , a goste će zabavljati Nina Badrić.

Ulaznice za festival u prodaji su od danas, 28. listopada od 14 sati i svaki dan do projekcije zadnjeg filma po cijeni od 5 maraka. Promotivne cijene vrijede za studente, učenike i umirovljenike u iznosu od tri marke.

Ulaznice možete rezervirati i na broj telefona 063 940 584.

Dani filma održavaju se pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH, a na sutrašnjoj svečanosti 9. Dane filma otvorit će predsjedatelj Predsjedništva Dragan Čović. HT Eronet je sponzor 9. Dana Filma Mostar.

Program festivala je sljedeći:

četvrtak 29.10.2015.
19:30 "Hiljadarka"; komedija, drama; redatelj Nenad Đurić

petak 30.10.2015.
19:00 'Gorčilo jesi li to doš'o da me vidiš'; komedija, drama; redatelj Milan Karadžić
21:00 'Ničije dijete'; drama; redatelj Vuk Ršumović

subota 31.10.2015.
19:00 'Zvizdan'; drama; redatelj Dalibor Matanić
21:00 'Bit ćemo prvaci svijeta'; drama, povijesni, sportski; redatelj Darko Bajić

nedjelja 1.11.2015.
19:00 'Svinjari'; komedija; redatelj Ivan Livaković
21:00 'Takva su pravila'; drama; redatelj Ognjen Sviličić

ponedjeljak 2.11.2015.
19:00 'Imena Višnje'; redatelj Branko Schimdt
21:00 'Ljubav ili smrt'; redatelj Daniel Kušan 

HERCEGOVINA.info