Kuda ide Mostar: Podjela grada, Mo parking, zagađena Neretva, prosjačenje i tone smeća

Danas se za Mostar može reći svašta, ali ne da je to lijep grad. Njegova ljepota iščezla je zahvaljujući strukturama koje vode grad, ali i nekontroliranim prilivom ruralnog puka koji je naselio grad na Neretvi.

U nedostatku dobrih vijesti mediji skloni vlasti pune nam glavu odličnom turističkom sezonom, a i obično malo ciganče zna da to nije tako.

Čiko puno bolje je bilo prije par godina, sada nam nitko ništa ne daje, rekao nam je mali Rom koji "dežura" na potezu od Franjevačke crkve i Starog mosta.

Upravo je to prosjačenje jedan od gorućih problema Mostara koji se godinama ne može riješiti. Nema turiste koga ne zaustave mali prosjaci u Mostaru i to u svijet šalje negativnu sliku o središtu Hercegovine.

Naši turisti su zgroženi tim prosjačenjem, rekla je za naš portal HERCEGOVINA.info turistička djelatnica Sanja, i misli da oni koji posjete grad u ovakvom stanju sasvim sigurno to neće preporučiti svojim prijateljima.

Uz sve to krasotica Mostara i Hercegovine je zaražena i o njoj malo tko vodi računa. Nekada smo plivali i pili vodu iz Neretve, a sada se ne smijemo ni okupati zbog kemikalija kojima truju našu Neretvu, kazao nam je čovjek koji godinama ljeta provodi na obalama rijeke.

Osim priča o uređenju i podjeli grada kojima nas bombardiraju godinama, gorući problem Mostara je i početak naplate parkiranja. Osnovano je poduzeće, obilježena su parking mjesta, a još niko ne zna kako će to funkcionirati. Građani su revoltirani, pučki pravobranitelj i odvjetnici tvrde da je naplata parkinga nezakonita, a gradske vlasti su na odmoru. Jedan naš sugrađanin kaže da je kupnjom stana u svom naselju kupio i parking mjesto i to može potkrijepiti dokumentacijom. Zamislite sada ove uhlebaše iz vlasti koji hoće da mi plaćemo ono što je naše vlasništvo. To nema veze sa zdravim razumom, ali zato i živimo u Mostaru i BiH u kojima je zdrav razum strani pojam.

To su samo neki od problema uz tone smeća čiji nas smrad guši za ovih ljetnih mjeseci, ali to naše čelnike ionako nije briga. Oni ljeta i ne provode u Mostaru, jer imaju svoje teško stečene nekretnine na nekoj morskoj ili planinskoj destinaciji. Povratkom u Mostar nastavit će po starom, a Mostar će i dalje biti jedinstven grad u demokratskom svijetu čiji građani nemaju prava birati i biti birani. Probleme sa sportskom dvoranom više ne vrijedi ni spominjati, a i ta će nam sporstka dvorana??? Kome treba vaki Mostar???

HERCEGOVINA.info