Krvoločne borbe pasa održavaju se u samom središtu Mostara

Dnevni list navodi kako u samo predvečerje na igralištu u neposrednoj blizini tržnice mjesto dječje igre i vesele graje zauzimaju krvoločni psi sa svojim gospodarima i vrebaju žrtve za surovu zabavu.

- Psi lutalice tako nestaju svakodnevno. U prisilnoj borbi za goli život s krvoločnim zvijerima osiguraju dobru zabavu mladićima bez srca koji s užitkom scene krvavih prizora i bjesomučnih razdiranja nerijetko i snimaju.

Najgore je to što se baš oni, kako čujem od susjeda, međusobno hvale da jadni istrošeni psi pred njihovim 'strojevima' završavaju kao običan obrok, ispričao je za Dnevni list jedan pedesetogodišnjak koji bezuspješno traži način da zaštiti životinje te sebi i obitelji u vlastitom domu osigura miran san.

To su priče o kojima se glasno ne govori u spomenutom naselju jer, kako je rekao ovaj sugovornik Dnevnog lista, nitko se ne želi zamjerati momcima bez morala, posebice zbog toga što se ni nakon brojnih poziva MUP-u Mostar još ništa nije poduzelo po pitanju rješavanja problematike koji je pored sramote i vidnog kriminalnog djela velika prijetnja svim prolaznicima.

Premda priznaju da je policija na mjesto događaja intervenirala više puta, nezadovoljno su kazali za Dnevni list kako nije ništa konkretno poduzela, osim što je momke samo usmeno opomenula da psi moraju imati brnjice izvan objekta. Međutim, što se događa iza vrata crveno-bijele boje s glavom krvoločnog pit bulla nikad nisu ni pitali, a kamoli pogledali.

''To je mjesto strave i užasa s tko zna kojim sve sadržajima'', jedinstveni je stav tamošnjih stanara koji su željeli ostati anonimni u strahu od huligana koji su, kako navode, ako im netko zasmeta, spremni na sve i svašta, jer po djelima koja čine unoseći strah u kosti cijeloga naselja njihova mašta je nedokučiva.