Komosov dug pokušavaju prebaciti na Grad Mostar?

smeće
smeće

... i dalje jedna od najprljavijih urbanih sredina u regiji. Komunalna poduzeća različito posluju, piše Večernji list.

Jedna uspijevaju izmiriti glavninu dugovanja, što je slučaj s Parkovima, a druga pokušavaju prebaciti dugovanja na Grad Mostar. Takav je slučaj u Komosu.

Iako je Komos jednim dijelom u privatnom vlasništvu, određeni politički krugovi pokušavaju izlobirati da Gradska uprava preuzme milijunska dugovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Istina je kako se pokušava dovršiti proces u kojem će Grad Mostar preuzeti osam milijuna maraka dugovanja ovoga poduzeća. Također, pojedinci pokušavaju zemljišta koja su u vlasništvu Komosa izuzeti iz stečajne mase. Sve se događa daleko od očiju javnosti i jasno je kako određeni politički krugovi pokušavaju ovaj scenarij provesti u djelo'', kažu iz mostarske Gradske uprave.

Zanimljivo je kako su neke dokumente potpisali pojedini dužnosnici Gradske uprave u vrijeme kada gradonačelnik Ljubo Bešlić nije bio u gradu.

''Normalno je da se postavlja pitanje je li to slučajno ili se određeni procesi rade za vrijeme odsutnosti gradonačelnika. Komunalni poslovi se u doglednoj budućnosti moraju odvojiti od političkih utjecaja jer ovakvo stanje ne vodi nikamo. Samo je pitanje tko ima snage presjeći određene ustaljene načine rada i konačno krenuti u reformu ovoga sustava'', sugovornici Večernjeg lista.

Dodaju i kako Grad Mostar ne smije preuzeti milijunsko dugovanje Komosa koji je dijelom u privatnom vlasništvu.

''Preuzimanje osam milijuna maraka obveza ugrozilo bi stanje u gradskom proračunu. Godinama se suočavamo sa smanjenjem prihoda zbog promjene u raspodjeli novca, a preuzimanje osam milijuna maraka duga značilo bi početak kaosa u gradskim institucijama. U konačnici, zašto bi gradske vlasti plaćale dugovanja tvrtke koja je dijelom u privatnom vlasništvu'', zaključuju iz Gradske uprave.

Najavili su kako će uskoro biti objavljeni planovi za stečaj Komosa. U tim dokumentima se navodno vidi što su sve pojedinci bili spremni učiniti u ovome procesu, a na kraju, prema tvrdnjama sugovornika Večernjeg lista, Grad Mostar preuzeo bi teret dugovanja, dok bi neki drugi na tome poslu zaradili velik novac. Izgleda kako se pitanje komunalnih poduzeća ponovno vraća u središte pozornosti Mostaraca.