Klub vijećnika Bošnjaka najavio podnošenje kaznene prijave protiv mostarskog gradonačelnika

On je u izjavi za novinare nakon sjednice Kluba, naglasio kako je Klub Bošanjaka donio odluku da pokrene kaznenu odgovornosti protiv gradonačelnika Ljube Bešlića zbog kršenja ovlaštenja i nametanja gradskog proračuna.

"Ovo bezakonje, koje je nastalo nametanjem proračuna je mimo svih zakonskih normi i Statuta grada Mostara zbog čega pozivamo gradonačelnika i sve političke stranke da na legitiman način, kroz institucije Gradskog vijeća, usvoje gradski roračun", naglasio je Marić.

Pritom je istaknuo kako i od OHR-a očekuju aktivnije uključivanje u rješavanje pitanje oko Proračuna i Statuta grada Mostara.

"Ova njihova igra ne vodi ničemu. Ovo je njihov Statut zbog čega i moraju za to odgovarati", ističe Marić.

"Mi u potpunosti razumijemo proračunske korisnike, no u svakom slučaju ne želimo da budemo oni koji će kršiti zakone. Prema tome pozivamo sve na zakonitost i poštivanje mostarskog Statuta, dodao je on.

Također, na današnjem sjednici Kluba donesen je zaključak da se MUP-u HNŽ-a uputi dopis o tome dokle je došla istraga oko rušenja spomenika palim borcima ARBiH ispred Gradske vijećnice.

"Do sada nitko nije reagirao po tom pitanju. No, mi imamo neke informacije koje nisu dobre, zbog čega nas i zanima dokle je došlo s istragom", zaključio je Marić.

Fena