Kim Han-sol zavolio Mostar

Među novim diplomantima bio je i Kim Han-sol, unuk preminulog sjevernokorejskog diktatora Kim Jong-ila te nećak sadašnjeg vođe Kim Jong-una, koji se od svog dolaska u Mostar 2011. godine tek jučer prvi put sa svojim kolegama pojavio u javnosti.

Han-sol ponovo nije želio davati izjave za novinare koji su pristigli iz cijelog svijeta samo da bi dobili minutu njegovog vremena. On je samo kratko prokomentirao da su mu posljednje dvije godine koje je proveo u Mostaru bile predivne i da je najviše vremena proveo učeći.

Od njegovih kolega saznajemo da je Kim zavolio Mostar i da je odlučio 18. rođendan, 16. lipnja, proslaviti u ovom gradu.

Kako saznajemo zainteresiran je za ljude i politiku u BiH. Najveća mu je želja doživjeti da se Sjeverna i Južna Koreja "otvore" jedna prema drugoj i da Korejci konačno počnu živjeti bez ikakvih barijera.

- On smatra da je nacionalizam čisti idiotizam i glupost. Kad je tek stigao u Mostar, živio je u sobi s dječakom koji je bio opterećen time, zbog čega je zatražio da ga premjeste u drugi internat. To dovoljno govori o njemu - kazuju nam njegove kolege.

Uvijek nasmijan

Prema našim saznanjima, nikada u svom životu nije upoznao strica Kim Jong-una, trenutnog vođu Sjeverne Koreje, iako bi Kim trebao biti njegov prestolonasljednik.

- To je jedan momak koji je druželjubiv i uvijek nasmijan. U školi je najviše volio sociologiju i filozofiju, dok mu matematika i nije baš "ležala" - otkrile su nam njegove kolege.

Dnevni avaz