Kako sam uvučen u mostarske prosvjede?

Ovo je početak pisma koje je stiglo u našu redakciju, a pisao ga je kako je sam naveo jedan budući otac. U pismu se dalje navodi: Supruga mi je trudna i za par mjeseci ćemo postati roditelji, pa se iskreno bojimo a će i naša beba imati problema sa dobijanjem JMBG-a.

Cijela regija se digla na noge nakon organiziranih prosvjeda u Sarajevu, i kada sam na društvenim mrežama pročitao da se  u Mostaru organiziraju slični prosvjedi odlučio sam otići na zakazano mjesto i dati im potporu.

Neugodno sam se iznenadio kada sam pri dolasku na Španjolski trg vidio da se prosvjedima odazvao mali broj ljudi, a još mi je neugodnije bilo kada sam vidio transparente sa parolama koji nemaju veze sa onim zbog čega sam došao. Nije mi dugo trebalo da shvatim da sam navučen na politički prosvjed, te sam isti nakon nekoliko minuta i napustio.

Kasnije sam u medijim pročitao da se prosvjed nastavio pred prostorijama političkih stranaka HDZ i SDA, ali ne i pred prostorijama SDP-a. Sama ova činjenica dovoljno govori od koga i u koju svrhu su bili organizirani prosvjedi. Naše bebe i matični brojevi nažalost bili su samo pokriće za ovo što se desilo.

HERCEGOVINA.info