Jozo Čuljak nakon četiri dana skinut s respiratora

Liječnici kažu da je Jozo bio kritično te kako su trenutno zadovoljni time kako se trenutno oporavlja. Skinut je s respiratora i svi se nadamo da će se i dalje nastavljati oporavljati - rekla nam je jučer Jozina majka Vera.

Napominjemo, šesnaestogodišnji Jozo Čuljak iz Širokog Brijega u subotu je hitno iz Mostara hrvatskim vojnim helikopterom prebačen u Split, a zatim vladinim zrakoplovom u Zagreb kako bi bio podvrgnut operativnom zahvatu jer je imao izljev krvi na mozak. Spektakularna akcija koju je vodio državni vrh Hrvatske i BiH rezultirala je spašavanjem ovog mladog života, a trebat će još nekoliko mjeseci kako bi se ovaj dječak u cijelosti oporavio. Inače, hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je pismo hrvatskom predsjedniku Ivi Josipoviću u kojem izražava veliku zahvalnost za sve ono što su hrvatske vlasti uradile kako bi se spasio dječak iz Širokog Brijega. Također, mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić uputio je javnu zahvalu u povodu akcije spašavanja dječaka, piše večernji list.

Zahvala je upućena direktoru Federalne direkcije za zračni promet Amadeu Mandiću, kao i izvršiteljima, zatim vlasniku kompanije Vip Aviation d.o.o. Mostar Vanji Pešutu, koji je osigurao zrakoplov i bio spreman prevesti dječaka, kao i direktoru i voditelju prometa Zračne luke Mostar, Marinu Raspudiću i Predragu Zovki.

 

Piše: Marko Karačić/VLM