Jedan od najboljih mostarskih šahista ozlijeđen u sudaru

Policijski auto
...nakon što su on i njegov kolega šahist Zoran Runić iz Bijeljine doživjeli nesreću kada im se automobil zabio u brdo nadomak Čapljine.

Udar u brdo

Tajnik Šahovskog kluba Mostar Omer Faladžić rekao je kako je u nedjelju Runić iz Bijeljine povezao kolegu Mostarca Dumpora te su išli na tradicionalni božićni turnir u Trebinje kada su sletjeli s ceste kod Čapljine.

„Runić, koji je internacionalni šahovski majstor je vozio, s njima je u automobilu bila i Runićeva tetka. Oni su planirali, pored odlaska na šahovski turnir u Trebinju, posjetiti i Dubrovnik. Nažalost, vjerojatno zbog umora, dug je put iz Bijeljine, to je šest-sedam sati vožnje, Runić je u jednoj krivini malo dao po gasu, svom su se silinom zabili pravo u brdo", rekao je Faladžić, dodavši kako je nesretni Dumpor pritom ostao prignječen na zadnjem sjedalu.

„Runić i njegova tetka su zadobili lakše ozljede, pušteni su na kućno liječenje, ali Dumpor je zadobio prijelom desne ruke, naprsnuće pršljena. Bio sam upravo kod njega u posjeti na Bijelom Brijegu, on se dobro osjeća. Nažalost, predstojati će mu oporavak od par mjeseci, on je stariji čovjek, ima 60-tak godina, desna ruka mu je slomljena, to će mu otežavati kada se igra na sat", naveo je Faladžić.

Dragulj grada

Dodao je kako se u šahovskoj zajednici brzo proširila vijest o nesreći u kojoj su sudjelovali Runić i Dumpor.

„Dumpor je jedan od najboljih igrača s ovih prostora. Uz Vitomira Arapovića, koji je osvajao brojne medalje i turnire i koji je bio član zlatne generacije Šahovskog kluba Bosna, četverostrukog europskog prvaka, Dumpor je jedan od najboljih koje je ovaj grad dao. To su dva dragulja s ovih prostora. Šteta je što se grad malo brine za njih. Nadamo se da će se Dumpor brzo oporaviti, da će nastaviti sa svojim igrama na radost svih nas šahista", pohvalio je svog kolegu Faladžić.

Dnevni list