Ja mogu sve – dajte mi priliku

down sindrom

Moto ovogodišnjeg obilježavanja i poruka udruge javnosti: „Ja mogu sve – dajte mi priliku“.

I ove godine  za obilježavanje ovog dana odabran je tržni centar Mepas Mall, u kojem će se održati cjelodnevni zabavno-informativni program (od 9 - 21 sat). Uz zabavni program predstavljamo i aktivnosti naše udruge.

U prigodnom programu (između ostalih) zabavljat će vas i naš Plesni klub Zrinjski (od 18 sati), s nama je i simpatični Ledo-medo (od 17 sati) i Lino medo (od 15 sati) koji će našim posjetiteljima dodjeljivati prigodne poklone.

Posjetitelji našeg izložbenog prostora bit će u mogućnosti kupovat rukotvorine članova udruge.

Ovo će biti prigoda da se podsjetimo na postojanje ove skupine ljudi, prilika za okupljanje osoba s Down sindromom i njihovih obitelji, prijatelja i stručnih suradnika s ciljem skretanja pozornosti naših sugrađana na djecu i odrasle sa Down sindromom te mogućnost ukazivanja na potrebu većeg razumijevanja i integracije djece sa Down sindromom u život naše zajednice.

Bolje razumijevanje pojma Down sindrom važno je kako bismo osobama sa Down sindromom olakšali život i pružili im priliku da se ostvare kao punopravni članovi zajednice.

Kao posebnu ovogodišnju aktivnost udruga namjerava promovirati poruku Svjetske organizacije sindroma Down „Moji prijatelji - Moja zajednica" te staviti naglasak na važnost inkluzivnog procesa koji bi omogućio osobama s Down sindromom da u potpunosti sudjeluju u svojim zajednicama.

Pozivamo vas da na dan 21.03. obučete različite šarene čarape te iskažete potporu osobama s Down sindromom i svojom prisutnošću uveličate našu proslavu.