Izvanredna sjednica Kolegija gradonačelnika

Gradska uprava Mostar
Na zahtjev gradonačelnika Ljube Bešlića formirano je povjerenstvo koje će žurno ispitati slučaj nadogradnje u Ulici Ante Starčevića u naselju Centar 2.

Zadatak povjerenstva će biti ispitati i utvrditi zakonitost u postupku izdavanja odobrenja za nadogradnju. Ukoliko se utvrdi da je bilo nezakonitog  postupanja, protiv odgovornih će se poduzeti odgovarajuće mjere u skladu sa zakonskim propisima.

 Na Kolegiju je zaključeno da se do kraja tjedna objavi konačna bodovna lista  po prijavama namještenika Gradske uprave, a nakon što je istekao žalbeni rok u kojem su namještenici mogli dostaviti svoje primjedbi Povjerenstvu za provedbu internog oglasa, kako bi se pristupilo konačnom raspoređivanju namještenika i utvrđivanje liste prekobrojnih.

 Po pitanju ne izmirenja dugovanja prema Gradskoj upravi, kako od strane pravnih tako i fizičkih osoba, Kolegij je donio zaključak kako će se poduzeti sve zakonske radnje u cilju naplate tih dugovanja.

 Nakon što je istekao Sporazum o smanjenju plaća za prvih šest mjeseci 2010. godine u iznosu od 10 posto, plaća za sedmi i osmi mjesec zaposlenicima Gradske uprave Mostara bit će isplaćena u punom iznosu, a topli obrok bit će isplaćen u iznosu od 10 KM.

 

 

Ured za odnose s javnošću