FOTO  Izgradnja mostarskih kolektora će potrajati

Mostar, gužve, bulevar, kolektori, Mostar, radovi, kolektori, niske temperature, otežan rad, kolektori, izgradnja ceste
Promet za sva motorna vozila je danima obustavljen od Šemovca prema Španjolskom trgu te od hotela Ero do glavne pošte.

Gradonačelnik Ljubo Bešlić ističe kako se nije moglo odraditi sve odjedanput zbog tehničkih i financijskih razloga. Gradu još nedostaje 3,5 milijuna KM. Bešlić dodaje kako se radi o povijesnom projektu, zbog čega su razumljivi određeni propusti pri izvođenju radova.

Mostar je jedan od većih gradova koji nema pročistač otpadnih voda. Sve otpadne vode završavaju u rijeci Neretve te se ulijevaju u Jadransko more. Stoga će pročistač donijeti kvalitetniji život građanima šireg područja.

Iako su ova dva projekta odvojena, u konačnici čine cjelinu. Kolektori će biti izrađeni u duljini od šest kilometara s lijeve i desne obale Neretve, javlja Naša TV.

Uskoro će početi druga faza radova i time nova prometna signalizacija.

Vrijednost cjelokupnih radova je 130 milijuna KM. Dosadašnja sredstva su prikupljena kroz projekte Svjetske banke i europske fondove te od Federalne vlade. Iznos pročistača je oko 20 milijuna KM. Grad Mostar je za njih pronašao sredstva. Novca nedostaje za izgradnju kolektora. Stoga će pročistači biti završeni početkom iduće godine, dok će izgradnja kolektora potrajati. Prema riječima gradonačelnika, ostatak sredstava će se prikupiti kroz ove projekte te je pozvao građane na strpljenje i razumijevanje.