Izbor filmova sa 24. Sarajevo Film Festivala u Mostaru na otvorenom, ulaz besplatan

Mostar, Dani Matice hrvatske u Brotnju, Uskrs, koncerti, Herceg Stjepan Kosača, HNK, leda, dani matice hrvatske, Mostar, HNK, Herceg Stjepan Kosača, profesionalci, hrvatski dom herceg stjepan kosača, danijel vidović, ravnatelj, koncert, Mostar, Međunarodni dan osoba s invaliditetom, spc mostar, prijem, božićni prijem, Danilo Pavlović , Mostar, predstava, odgoda, dr. Dragan Čović, Dragan Čović, Josip Juratović, kosača, Herceg Stjepan Kosača, otvorena scena Kosača, Silente, Udruga građana Vrisak , Udruga Vrisak, Herceg Stjepan Kosača, sveučilište, Sveučilište u Mostaru, advent, književna večer, vremenska prognoza, proljeće, vremenska prognoza, BIH, erotska komedija, hrvatski dom herceg stjepan kosača, vremenska prognoza, vrijeme, vremenska prognoza, kosača, filmovi, hrvatski dom herceg stjepan kosača, Akademski zbor Pro musica - Mostar, Akademski zbor Pro Musica, Mostar, Izložba
...filmova s ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, u okviru projekta "Sunčana strana Federacije BiH".

Svakog četvrtka, petka i subote od 20 sati na platou ispred Kosače u Mostaru publika će moći vidjeti tri filma koja su izazvala ogroman interes publike 24. Sarajevo Film Festivala, i čije su projekcije bile rasprodane: četvrtkom će biti upriličena projekcija dječijeg filma "Los Bando", petkom filma "Whitney" o čuvenoj Whitney Houston, nagrađen na festivalu u Edinburghu, a subotom slijedi sjajni danski triler "Krivnja", premijerno prikazan na Sundance Film Festivalu gdje je osvojio nagradu publike za najbolji film, a istu nagradu dobio je i na Rotterdam Film Festivalu. Prije prokekcije filmova bit će emitiran 3-minutni spot o prirodnim atrakcijama Bosne i Hercegovine. Ulaz na sve projekcije je besplatan!

Dječiji film "Los Bando" (Norveška, Švedska, 2018), koji će se prikazivati četvrtkom u 20 sati, prati dvojicu najboljih prijatelja Axela i Grima koji od najranije mladosti sanjaju da će sa svojim bendom Los Bando Immortale ući u anale svjetske muzike. Nakon što dobiju poziv za sudjelovanje u norveškom natjecanju rock-muzičara, čini se da ništa nije nemoguće. Postoji samo jedan problem - Axel ne zna pjevati, a kako se Grim ne može natjerati da mu priopći istinu, kreću na put ka dalekom sjeveru skupa s devetogodišnjom čelisticom Thildom... Prva projekcija je u četvrtak, 30.08. u 20 sati.

"Whitney" oskarovca Kevina Macdonalda je intiman, beskompromisan dokumentarac o Whitney Houston i njezinoj obitelji. Koristeći nikada ranije viđeni arhivski video materijal, ekskluzivne muzičke demo snimke i rijetke snimke njenih nastupa, audio arhivu i originalne intervjue s njoj bliskim osobama, film zadire iza tabloidnih novinskih naslova i baca novo svjetlo na nevjerojatan tijek života žene zvane Glas. Film je osvojio nagradu za najbolji dugometražni dokumentarni film na Mađunarodnom filmskom festivalu u Edinburghu. Za ovaj film na 24. Sarajevo Film Festivalu vladala je ogromna potražnja i projekcije su bile rasprodane, a u Mostaru će se prikazivati petkom od 20 sati. Prva projekcija je u petak, 31.08. u 20 sati.

Film "Krivnja" ("Den Skyldige") Gustava Möllera ispred Kosače će se prikazivati subotom od 20 sati. Ovaj film najboljim je proglasila publika na festivalima u Sundanceu i Rotterdamu. "Krivnja" je napeti triler koji prati Asgera Holma, bivšeg policajca zaposlenog u operativnom centru za prijavu hitnih slučajeva. On odgovara na telefonski poziv kidnapovane žene. Kada se veza iznenada prekine, počinje potraga za ženom i njezinim otmičarem. Ispostavit će se da je zločin na kojem radi puno ozbiljniji nego što je mislio. Prva projekcija je u subotu, 01.09. u 20 sati.

Projekt "Sunčana strana Federacije BiH" zajednički tijekom nekoliko mjeseci u Sarajevu i Mostaru uz različite sadržaje realiziraju Obala Art Centar iz Sarajeva i Agencija PRimera iz Mostara, a projekt sufinansira Federalno ministarstvo okoliša i turizma.