FOTO   Izaslanstvo HNS-a i UBH Prsten održali radni sastanak

HNS BiH, Udruga Prsten

Na sastanku se razgovaralo o nastavku suradnje Hrvatskog narodnog sabora i Udruge bosanskih Hrvata Prsten (UBH) s ciljem zauzimanja jasnog stava o budućnosti hrvatskog naroda u BiH te aktivnog sudjelovanja u okviru svojih mogućnosti u provođenju dogovorenih planova.

Na sastanaku su nazočili i gospodarstvenici, te je predložen plan povezivanja gospodarstvenika BiH, gospodarstvenika podrijetlom iz BiH i drugih zainteresiranih koji žive i rade na području Republike Hrvatske i njemačkog govornog područja kroz udrugu Prsten.

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović kazao je nakon sastanka kako je HNS i udruga Prsten već u jednome nizu u zadnje dvije do tri godine u sedam ili osam sastanaka razmijenili toliko zajedničkih pogleda na život na ovom prostoru i BiH i našeg okruženja kako bi se stvorili prilike u BiH primjereniji čovjeku s težnjom da se ljudi vraćaju u BiH.

„Ja im se još jednom samo mogu zahvaliti na onome što čine da bi se situacija u BiH promijenila, ja sam s druge strane upoznao da radimo i što radimo kada je u pitanju naš Europski put, odnosno Euroatlanski put, jer je već to sasvim izvjesno da mi dobivamo potvrdu našeg zahtjeva za članstvo u Europskoj uniji, sve članice Europske unije svih 27 ministara vanjskih poslova su dali zeleno svijetlo na to, što znači da mi sad trebamo raditi novi posao, prilagoditi BiH onome upitniku koji će nam vrlo brzo doći kako bi do kraja iduće godine dobili kandidatski status za EU", kazao je dr. Čović.
Predsjednik Udruge bosanskih Hrvata "Prsten" Mijo Marić istaknuo je kako je suradnja s HNS-om izvrsna, te da podržavaju aktivnosti na stvaranju zajedničkog djelovanja Hrvata u BiH. Napomenuo je kako im je važna i politička stabilnost u BiH zbog investicija, ali i opstanka Hrvata u BiH.