FOTO  Izabrano novo vodstvo Hrvatskog studentskog politološkog foruma

Izabrano novo vodstvo Hrvatskog studentskog politološkog foruma

Od ukupno pet kandidata koji su se kandidirali za mjesta predsjednika, potpredsjednika, te glavnog tajnika, Forum je dobio staro, no ipak novim licima osvježeno vodstvo.  Tako je za predsjednika ponovno izabran Goran Kutle, te za potpredsjednika Ivan Kraljević, koji je izabran i za predsjednika Skupštine. Između kandidata Anđele Krivić i Marka Subašića, članovi su se odlučili za Marka, inače rodom iz Bugojna, dok je Anđela izabrana u Vijeće udruge. Marko je naglasio da Forum mora predstavljati kritičku vertikalu u društvu, te se našalio, da je u vodstvu konačno zadovoljen i kriterij regionalne zastupljenosti. Funkciju glavnog tajnika, odnosno tajnice, obnašat će Marija Iličić, dok kao voditeljica Ureda za informiranje ostaje Irena Mrnjavac. Ovoga puta, kandidati su osim predstavljanja, morali odgovarati i na brojna pitanja članova, tako da se sjednica umalo pretvorila u zanimljivu raspravu.

Predsjednik, Goran Kutle je u svom govoru rekao da za njega vođenje Foruma predstavlja iznimnu odgovornost, te dodao :" Odgovornost je veća i zbog toga što već drugu godinu za redom nema protukandidata, iako bi volio da ih je bilo". Osvrnuo se i na prošli mandat, za koji je rekao da je u njemu bilo i uspona i padova, ali sve u svemu ocijenio ga je zadovoljavajućim i uspješnim. Govorio je i o budućim akcijama koje s HSPF-om planira uraditi. Također izrazio je volju da se u budućnosti napravi bolja podjela rada i odgovornosti među članovima, iako je to problem i mnogih drugih organizacija. Smatra da HSPF može jedino kao snažan kolektiv ostvarivati bolje i konkretnije rezultate, pa stoga je važno svi članovi Foruma budu složni kad su pitanju sve akcije, da svi moraju davati svoj doprinos.

Osim vodstva, formirani su, no nepoptuno, Vijeće i Nadzorni odbor, tako da sve forumaše, vrlo uskoro već očekuje nova sjednica, novi zadatci,i kako se svi nadaju i vjeruju, nove pobjede.