Ivici Bošnjaku ubojici Salčina određen jednomjesečni pritvor

Zatvor
...za ubojstvo Šemsudina Salčina na mostarskom Carinskom mostu 3. svibnja ove godine.

Osumnjičeni Ivica Bošnjak već je na izdržavanju kazne zatvora u KPZ-u Mostar, i to presudom Općinskoga suda Mostar od jedne godine i sedam mjeseci te presudama Općinskoga suda Mostar i Općinskoga suda Široki Brijeg od po šest mjeseci.


Vrijeme koje će osumnjičeni Bošnjak provesti u pritvoru neće se uračunati u kaznu zatvora koju je počeo da izdržava od siječnja 2009. godine.

Osumnjičeni je ovom prilikom izjavio sucu Pavloviću kako su on i ubijeni Salčin bili dugogodišnji prijatelji i da su skupa bili na izdržavanju kazne zatvora u KPD-u Zenica.

Po neslužbenim podacima, sve je počelo u noćnom klubu u naselju Potoci, gdje su navodno pijani Šemsudin i njegovo društvo na nacionalnoj osnovi vrijeđali i psovali Ivicu Bošnjaka, koji ih je, također u alkoholiziranom stanju, pozvao vani na obračun.

Odbili su ga, pa je Bošnjak odvezao svoju djevojku koja je bila s njim te večeri, a potom pozvao Šemsudina, koji je već bio kod kuće. Tražio je da se sastanu kod autobusnog kolodvora kako bi izgladili odnose.

Međutim, i tamo je došlo do verbalnog sukoba, a ubrzo i do pucnjave.

Po kazivanju svjedoka, ispaljeno je pet-šest hitaca, a nakon toga je počinitelj pobjegao s mjesta zločina.

Fena