Ilijana Martinac: Stvara se slika da je obrazovanje postalo privilegija bogatih

Ilijana Martinac
Na mjesto predsjednice Studentskog zbora Pravnog fakulteta kandidirala se na nagovor kolega. Jako im je zahvalna što su joj dali šansu te se nada da će opravdati njihovo povjerenje.

Ilijana navodi da bi trebalo ostvariti neke promjene koje se odnose na zapošljavanje studenata, prehranu te smještaj. Razina studentskog standarda nije zavidna, a Ilijana se nada da će uspjeti realizirati ideje u suradnji sa Sveučilišnim zborom studenata.

„Također smatram da svim fakultetima nedostaje praktični vid izobrazbe. Imamo izvrsnih studenata u koje se može i treba ulagati, poticati ih na daljnji rad, dati im potporu na svim poljima. Nažalost, stvara se slika da je studiranje, odnosno pravo na obrazovanje kod nas postalo privilegija bogatih, a u biti je jedno od temeljnih prava svakog čovjeka", rekla je za Treći.ba Ilijana.

Nada se da će u budućnosti imati priliku raditi ono što voli i studira. "A nitko ne zna što donosi sutra", govori Ilijana.

Ilijana je poručila svim studentima da se trebaju boriti za ono što je ispravno i vrijedno, iako situacija nije idealna jer kažu da se svaki trud isplati.

Martina Jurić

treci.ba