III. kongres o katastru u BiH

kongres, kongres sarajevo, Hrvatski iseljenički kongres, američki Kongres, Hrvatski svjetski kongres (HSK)

Kongres započinje uvodnom sesijom 3. 12. u 10.00 sati u sklopu koje će se obilježiti dvadeseta godišnjica djelovanja Društva. Tom prigodom dodijelit će se priznanja zaslužnim pojedincima koji su u proteklih godina dali značajan doprinos radu Društva.
Namjera Društva jest da se svim zainteresiranima omogući uvid u aktualnosti o katastru i zemljišnoj administraciji u BiH i susjedstvu. Osim domaćih stručnjaka iz BiH, okupit će se i predstavnici svih katastarskih i kartografskih agencija iz regije te pojedinih europskih zemalja, očekuje se sudjelovanje 250 stručnjaka.

Prezentirat će se aktivnosti započetog projekta ''Registracija nekretnina'', koji za cijeli sustav zemljišne administracije predstavlja veliki izazov. Tu je i značajan projekt ''Izgradnja kapaciteta za unapređenje zemljišne administracije i procedura u BiH'' - CILAP, kroz kojeg se nastoji modernizirati sustav zemljišne administracije te obogatiti novim područjima djelovanja kao što su: adresni registar, procjena vrijednosti nekretnina i digitalni arhiv. Bit će govora i o usvojenom nacrtu Zakona o izmjeri i registraciji nekretnina, koji u jednom zakonu uređuje katastar nekretnina i zemljišnu knjigu. Na Kongresu će u sklopu 5 radnih sesija biti predstavljano 25 radova.

Sve informacije o III. Kongresu o katastru u Bosni i Hercegovini možete pronaći na web stranici geodetskog društva Herceg Bosne , www.gdhb.ba.