HUMANOST Mostarski studenti prikupljaju novac za Nadu Kandić i mladića iz Čapljine

Nada Kandić
Facebook

Studentski Zbor Sveučilišta u Mostaru objavio je na Facebooku kako će skupljati novac za dvije humanitarne akcije.

“Drage kolege studenti, narednih tjedan dana, od 21. siječnja do 28. siječnja prikupljat ćemo novac za dvije humanitarne akcije. Navedene akcije te sav prikupljeni novac bit će usmjeren na dva potrebita izvora. Na svojim matičnim fakultetima možete potražiti humanitarne kutije namijenjene za prikupljanje novca.

Prva akcija je za djevojku Nadu Kandić, koja živi preko puta Mercatora. Nada je nepokretna i služi se invalidskim kolicima, a zgrada nema prilagođen prilaz. Ima više od 30 stepenica od stana gdje živi do izlaska iz zgrade. Majka i otac su joj već starije i bolesne osobe, žive od mirovine. Kada treba izaći mora ju dvije do tri osobe snijeti ručno. Njeni izlasci su se sveli na nužne izlaske (npr. odlasci u bolnicu). Kako bi mogla samostalno izlaziti iz stana potrebne su joj dvije platforme, koje se mogu naručiti jedino u Italiji i koštaju 31.500,00 KM.

Uz pomoć dobrih ljudi skupljeno je pola iznosa.

Druga akcija je za mladića iz Čapljine koji ima 18 godina, a ostao je bez oba roditelja. Naime, otac i majka umrli su prije mjesec dana, oboje u razmaku od tri dana. Mladić živi u teškim uvjetima i zaista mu je potrebna novčana pomoć. Pozivaju se svi koji su u mogućnosti da mu pomognu.

Naše malo nekome znači mnogo. Unaprijed vam hvala”, naveli su na Facebooku.

https://www.facebook.com/studentskizbor/posts/2563656320536212