Humanitarni koncert za obnovu Klinike za dječje bolesti SKB Mostar

Prema riječima voditeljice prim. Vesne Brkić, dr.med., zgrada je sagrađena namjenski, na način da je mališanima omogućeno da s njima borave i majke.

Tijekom godina pedijatrijska skrb se u gradu na Neretvi uspješno razvijala pa je nakon Domovinskoga rata, točnije 1997.godine otvoren Odjel za intenzivnu njegu novorođenčadi, a u planu je i osnutak Odjela intenzivne njege za veću djecu.

Šest desetljeća mostarske Pedijatrije nisu samo povijesna činjenica, nego i jamstvo da će svakom malom pacijentu koji dođe na ovu Kliniku biti pružena vrhunska medicinska skrb. Sveučilišna klinička bolnica Mostar pravi je prijatelj djeteta, tako da uz pacijente u dobi od rođenja do osamnaest godina, na Klinici mogu boraviti i majke, za koje su osigurana 24 ležaja.

Kako je Mostar središte zdravstvene skrbi na području Hercegovine, na mostarsku Pedijatriju mali pacijenti dolaze s područja Hercegovačko-neretvanske, Zapadno-hercegovačke i manji dio s područja Herceg-Bosanske županije. Statistički pokazatelji govore kako kroz Kliniku godišnje prođe oko 3 000 pacijenata, a kroz polikliničke, specijalističke i subspecijalističke ambulante od 7 500 do 8 000.

Opremljenost medicinskim aparatima je solidna, posebice suvremenim respiratorima, inkubatorima i svom pratećom opremom, no objekt vapi za rekonstrukcijom i obnovom, posebice kada je riječ o dotrajaloj vodovodnoj i električnoj instalaciji, podovima i otvorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tim inženjera iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar otpočeo je s izradom elaborata obnove i rekonstrukcije zgrade Klinike za dječje bolesti, a zeleno svjetlo i potpora stigli su i od ravnateljstva bolnice i ravnatelja prof.dr.sc.Ante Kvesica,dr.med.

Zato je s velikom radošću i ushićenjem dočekana inicijativa Mladeži Hrvatske demokratske zajednice BiH (MHDZ BiH) o organiziranju humanitarnog koncerta u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, 3. svibnja 2010. godine u 20.00h.

Na koncertu sudjeluje Simfonijski orkestar Mostar, Katedralni oratorijski zbor Mostar, klape Krš i Drača kao i mnogobrojni solisti, a sve to pod ravnanjem maestra Damira Bunoze. Cjelokupnu manifestaciju vodi gospodin Veselko Čerkez. Cijena ulaznice je 10,00 KM, a sav prihod od prodaje ulaznica biti će doniran Klinici za dječje bolesti SKB Mostar.

Bit će to prigoda za građane Mostara, ali i cijele Hercegovine da iskažu humanost na djelu, uživaju u prekrasnoj glazbi i pomognu u obnovi Klinike za dječje bolesti SKB Mostar.

Djeca su najveće bogatstvo i radost. Oni su naša budućnost.