Humanitarna akcija studenata Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru

Humanitarna akcija, ekonomski fakultet
Foto: Arhiva

Nažalost ovako nesretna sudbina je mogla zadesiti svakoga, a vjerujemo da ima i studenata čije su obitelji ili prijatelji pogođeni poplavom, ističu organizatori humanitarne akcije.

Ovim putem Ekonomski fakultet, Sveučilišta u Mostaru poziva studente i djelatnike fakulteta, ali i sve druge koji žele pomoći akciji prikupljanja pomoći za žrtve poplavljenih područja, da u ponedjeljak i utorak, 19. i 20. svibnja u vremenu od 8 do16 sati donesu svoje priloge koji će se prikupljati ispred zgrade fakulteta, rekla je Lidija Šunjić s Ekonomskog fakulteta.

Od Zorana Mikulić, tajnika Crvenog križa i koordinatora svih udruga dobili su informacije o najpotrebnijim stvarima kao što su:

BEBE I DJECA: kašice za bebe, formulu, pelene, vlažne maramice, mlijeko za dohranu, kozmetika za bebe i djecu.

HRANA: Sve što može duže stajati - konzervirano (paštete, razni namazi, mesni doručak i dr.), flaširano, u tetrapaku, suhomesnato s dugim rokom trajanja, hrana za šećerne bolesnike. Voda!
Hrana koja se može ODMAH konzumirati bez termičke obrade. Ne kupujte grickalice, mislite o količini.

GARDEROBA: prioritet su donji veš i čarape

HIGIJENA: Gel za suho pranje ruku, vlažne maramice, prva pomoć, asepsol, toalet papir, ulošci, tamponi, pelene za odrasle, asepsol,gel za suho pranje ruka...

OSTALO:  lopate, gumene čizme, baterijske lampe, svijeće, rukavice, deke...

Kao i sve drugo što se može da se upotrijebi u kriznim situacijam.

Oni koji nisu u mogućnosti donijeti ove stvari mogu ostaviti svoje novčane priloge u kutiju koja će se nalaziti na ulazu na fakultet. Od tih novaca će se kupiti ono što bude nedostajalo.

Molimo sve studente da donesu bar po jednu stvar da pomognemo našim građanima jer humanost je odlika velikog čovjeka, poručili su studenti.