FOTO  HPD Prenj 1933 Mostar: Najstariji aktivni član proslavio 90. rođendan

HPD Prenj, rođendan
...o čemu su pisali na svojoj službenoj stranici.

Još uvijek pamtim prvi put kad sam srela našeg Amidžu (punim imenom Ivan Karačić - Šudur). Bilo je to prije tri godine pri našem usponu na Veliku Vlajnu. Među nas dvadesetak našao se i on, tada 87 godina mlad. Gledala sam u čudu kao novi član društva u njega i pitala se hoće li se stvarno uspeti na vrh? Tada mi je netko od starijih članova društva rekao da se ja brinem za sebe, a ne za Amidžu. I tako je bilo. Gledala sam ga kako laganim korakom gazi hercegovački kamenjar u svom kariranom odjelu, kapom i štapom u ruci. Kako mu je svaki pokret tako prirodan i u skladu sa onim što nas je okruživalo. Kasnije sam saznala da je odrastao na Čabulji i da je spremniji od svih nas skupa.

Nije tu Amidža stao, redovan je na svim našim izletima. I dan danas ga znaju pogledati sa sumnjom oni koji se prvi put s njim sretnu na planinarskim stazama širom BiH, a i šire. Ali Amidža goni svoje i ne staje. Evo njegov zadnji uspon je bio nedavno na najviši vrh Hercegovine Pločno 2228 m n / v.

Jučer je proslavio svoj 90. rođendan. Ekipa iz HPD Prenj 1933. koristi i ovu priliku da našem Amidži zaželi Sretan Rođendan, I da nas i dalje počasti svojim prisustvom kako na planinarskim izletima tako i na druženjima koje naše društvo organizira.

A jedno takvo druženje upriličeno je sinoć u našem planinarskom domu "Bogodol" da bi zajedno proslavili Amidžin 90. rođendan.
Uz tortu i pjesmu našem Amidži su uručeni i darovi koji će mu zasigurno poslužiti na nekim od sljedećih izleta.