FOTO  Hotel ''Hercegovina'': Srušili objekt, a nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi

Nekadašnji hotel 'Hercegovina'
Spomenuti građanin je reagirao iz razloga jer Marina Deronjić, načelnica Odjela za urbanizam i građenje, kazala tom prilikom kako je sljedeći korak za ovu zgradu izdavanje dozvole za izgradnju, i da je sada postupak u procesu, te mu je nejasno kako on u to nije upućen, iako je vlasnik jednog dijela na kojem bi trebala biti izgrađena zgrada federalne Vlade.

Bez rješenja

- Prema prijedlogu idejnog projekta, koji nam je predočen u Odjelu za urbanizam i građenje Grada Mostara, objekt cijelom dužinom izlazi na našu zajedničku granicu. Naravno, mi smo se usprotivili tome, i sukladno pozitivnim zakonskim propisima, uložili svoj prigovor. Tom prilikom bili smo i kod načelnice spomenutog odjela Marine Deronjić, koja je iskazala razumijevanje za naš slučaj i rekla se aktivno uključiti u pronalaženje najboljeg rješenja za obje strane. Zbog toga smo i iznenađeni njezinom izjavom u Vašem listu, kazao je Miloš.

Kontaktirali smo i načelnicu Marinu Deronjić, koja je kazala kako još uvijek ne može reći koje rješenje će biti ponuđeno za vlasnika na adresi Tvrtka Miloša 17.

- Kada će biti postupak okončan, teško je sa sigurnošću reći, postupak jest u tijeku i sa sigurnošću mogu reći da će biti isti uključeni u postupak, ali kakvo će im rješenje biti ponuđeno, doista ne znam, izjavila je Deronjić.

Slučaj na sudu

No, nije obitelj Miloš jedina kojoj se treba pronaći adekvatno rješenje u ovom postupku. Naime, FK Lokomotiva je u sudskom postupku, jer smatra da ima pravo vlasništva na dva strana i prostorije koje su bile u sastavu zgrade, na čijem mjestu će se izgraditi zgrada federalne Vlade.

Tim povodom smo se obratili i predsjedniku FK Lokomotiva Hasanu Šišiću koji nam je kazao kako još uvijek nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi, i da je cijeli slučaj još uvijek na sudu.

- Vidim da je krenulo rušenje devastiranog hotela "Hercegovina", iako još nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi za ostali dio zemljišta na kojem će se zgrada praviti. Sama ova činjenica govori kako nema zakona i da nas nitko apsolutno nizašto ne kontaktira, sve rade na svoju ruku, zaključio je Šišić. Pri tome je dodao kako imaju namjeru uputiti pismo federalnoj Vladi, kako bi s njima pokušao iznaći rješenje u korist sviju, piše Dnevni list

Foto: Hercegovina.info