FOTO  Hercegovačko - neretvanska županija mora imati ključnu ulogu pri ulasku BiH u Europsku uniju

Zračna luka Mostar, Marin Raspudić, dr. sc. Nevenko Herceg, paola d salvatore
Premijer Vlade HNŽ Nevenko Herceg kazao je kako je posjeta gospođe Paola di Salvatore važna zbog prekogranične suradnje i korištenja IPA fondova osobito u nekoliko resora. ''Prilikom prvog susreta u veljači ove godine sa gospođom Salvatore mi smo nekoliko projekata kandidirali na razini županije i grada, vezano za energetsku učinkavitost, projekta obnove zračne luke, projekta obnove kulturnog naslijeđa na Buni, također nekoliko projekata iz oblasti civilne zaštite kao i jedan projekt nabavke vozila hitne pomoći na plinski pogon'', kazao je Herceg, te dodao:

''Budući da naša proračunska sredstva nisu dostatna za razvojen projekte zbog toga su nam značajna sredstava koja možemo iskoristiti iz različitih europskih fondova'', istaknuo je Herceg.

Paola DI Salvatore kazala je kako je ovo treći put da je u posjeti Mostaru, te da osjeća posebnu privrženost prema ovom djelu BiH.

''Smatram kako Hercegovačko - neretvanska županija mora imati ključnu ulogu pri ulasku BiH u Europsku Uniju, osobito u procesima koje ćemo imati pred nama u sljedećim godinama, a to su programi makro regija Jadransko-jonski i Mediteranski program u kojima će BiH imati pravo da aplicira'', kazala je Salvatore.

Također, Salvatore je istaknula kako je njena posjeta novi dokaza insticionalnog i ljudskog prijateljstva kroz kojeg je obećala pomoć najvećeg fonda EU za zemlje Zapadnog balkana to je IPA program. Posebno je istaknula zadovoljstvo zbog projekta obnove zračne luke Mostar, koje ima simbolično značenje koja će pomoći spajanju ljudi roba i usluga između dvije obale Jadranskog mora.

Direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić zahvalio se gospođi Salvatore na prepoznavanju važnosti projekta obnove Zračne luke Mostar.