Henina majka: Hvala našem Mostaru

Sarah - Hena Behlulović
Svi plešemo za Henu", koja je u utorak navečer na platou ispred Mepas Malla okupila građane Mostara.

Hvala Mostaru

„I Hena je gledala dijelove večeri preko interneta. Hvala našem Mostaru i svima koji su organizirali i sudjelovali u toj manifestaciji. Mi se i dalje borimo. Hena ponovno prolazi detaljne pretrage po nalogu doktora iz Austrije. Vjerujemo da ćemo uz Božju pomoć i uz potporu dobrih ljudi pobijediti i da će moja Hena biti dobro", poručila je Sandra u telefonskom razgovoru s novinarima Dnevnog lista.

Plesna humanitarna večer je održana u sklopu velike humanitarne akcije „Svi za Henu" u kojoj se skupljaju novci za četrnaestogodišnju Sarah Henu Behlulović koja se od listopada prošle godine bori sa agresivnim tumorom s brojnim udaljenim žarištima. Hena se od kraja listopada nalazi na liječenju na Klinici za dječje bolesti u Zagrebu gdje je na onkološkom Odjelu podvrgnuta iscrpljujućim kemoterapijama. Prema najnovijim liječničkim nalazima Hena hitno mora na još jednu operaciju i to u austrijski Graz . Cijena operacija koja bi trebala biti obavljena u Sveučilišnoj bolnici u Grazu iznosi 60 tisuća eura. Taj iznos je neophodno skupiti u kratkom vremenskom razdoblju jer svako produživanje operativnog zahvata može ugroziti Henin život.

Brojni sudionici

Građani Mostara se već tjednima pozivaju na humanitarnu akciju kako bi se osigurala pomoć za malu Henu. Plesnoj večeri su se u utorak navečer odazvali članovi plesnog kluba Flesh, Plesnog studija Mostars, Plesnog studija B-Dance, Sportskog plesnog kluba Erigo-D, Plesnog centra ProDance i članovi Sportskog Plesnog kluba Zrinjski. Gradski plesni klubovi su zajedno sa mostarskim mažoretkinjama svojim plesnim nastupima oduševili sve nazočne koji su ih na kraju svake pojedine točke nagradili gromoglasnim pljeskom.

Tijekom manifestacije svi nazočni su imali priliku dati dobrovoljni prilog za daljnje liječenje male Hene.

Dnevni list