HDZ i SDA u Mostaru moraju preuzeti odgovornost ili odstupiti

Narodna stranka Radom za boljitak nikada neće pristati na bilo kakvu vrstu podjela u Gradu Mostaru. Smatramo da prilikom stvaranja rješenja oko Mostara stvari treba postavljati na način da u Mostaru niti jednom narodu ne smije biti tijesno, niti da se bilo tko tako osjeća zbog političkih prepucavanja nacionalnih stranaka.

Ukoliko koalicija HDZ i SDA koja Mostar vodi već 20 godina smatra da je ona jedina legalna i legitimna da predstavlja Hrvate i Bošnjake u Mostaru neka onda oni iznađu konkretno rješenje. Pri tome moraju imati na umu  da osim Bošnjaka i Hrvata u Mostaru žive Srbi i Ostali. Ukoliko nisu u stanju da postignu dogovor za dobrobit svih građana Mostara onda od istih zahtijevamo da odstupe s vlasti i mogućnost odluke prepuste drugim političkim opcijama koje u ovom trenutku sigurno mogu učiniti više za Mostar.

Važno je istaknuti da je od nametanja Statuta Grada Mostara prošlo osam godina, te da u tom periodu nije bilo političke volje vladajućih stranaka u Mostaru da se Statut provede niti da se usvoji u Gradskom vijeću. Naprotiv, cijelo vrijeme radilo se na njegovoj destrukciji i dokazivanju da integracija Mostara nije moguća.

Rješavanju pitanja Mostara moglo se davno pristupiti, no nacionalne stranke su ovu temu vješto iskoristile za promociju teza o nacionalnim podjelama, ugroženosti pojedinih naroda i majorizaciji, dok prava istina leži u činjenici da nacionalna politika u Mostaru gubi uporište među biračima.

Dok sve ovo govorimo stvarni problemi u Mostaru su stavljeni u stranu. Grad ni danas nema usvojen proračun, regulacijski planovi o kojima se priča cijeli mandat također nisu usvojeni, sve je više nezaposlenih, privreda stagnira, a grad sa ovakvim gradonačelnikom nema viziju razvoja.

Klub vijećnika Narodne stranke Radom za boljitak u Gradskom vijeću Mostara smatra da je u Mostaru zbog trenutne političke situacije ugrožen svaki građanin ovoga grada, te ukoliko uskoro ne dođe do promjene političke atmosfere u Mostaru bojimo se da će još dugo vremena Međunarodna zajednica i Visoki predstavnik imati glavnu riječ kada su u pitanju vitalne odluke za Mostar.