Mostarci i Čapljinci ipak će večeras gledati Dinamo - Real na HRT-u 2, gašenja signala neće biti!

hrvatski tv kanal, Dinamo, Hajduk, mediji, glas koncila, kanal na hrvatskom jeziku, Hrvati u BIH, HDZ 1990, internet, HSP BIH, telmach, srpski film, titlovi, rtl, nova tv, zabrana, BIH, SP Brazil, tv signal, zatamnjenje, inicijativa, HTV, taksa, rtv pristojba, pristojbe, rtv bih, Hrvati u BIH, TV kanal na hrvatskom jeziku, kanal na hrvatskom jeziku

Mostarci, ali i Čapljinci, odnosno sva područja u Hercegovini pokrivena kabelskom televizijom operatera Telemach, kojem se nedavno pripojio mostarski kabelski operater Monet, večeras će ipak preko malih ekrana - na HRT-u 2, moći gledati europski nastup Dinama, koji na Maksimiru ugošćuje madridski Real - potvrđeno je za Dnevnik.ba u Telemachu u Sarajevu!

- Neće biti 'zatamnjenja', odnosno gašenja signala na HRT-u 2 večeras za vrijeme utakmice Dinamo - Real u Zagrebu. To se odnosno i na područje Mostara i Čapljine - kazali su nam prije nekoliko trenutaka u sjedištu Telemacha u Sarajevu.

U priopćenju iz Gradskog odbora HDZ-a 1990 napominje se da je operater Telemach obavijest o zacrnjivanju signala za vrijeme spomenute utakmice stavio na svojoj Internet stranici.

U obavijesti na stranicama Telemacha stoji:

Poštovani korisnici,
 
prinuđeni smo da za vrijeme prijenosa Nogomet, Lige prvaka, u srijedu 14.09.2011. u teminu od 20:00, isključimo program HRT 2. 

Hvala na razumijevanju.

"Smatramo da je ovo kap koja prelila čašu. Istina, radi se o sportskom događaju, ali simbolika gašenja signala baš u trenutku odigravanja utakmice je ogromna. Da stvar bude teža, BHT u isto vrijeme prenosi utakmicu Manchester City - Napoli radi Edina Džeke. Smatramo da je dosta šutnje hrvatskoga naroda i inertnosti naših čelnika koji sve ovo dopuštaju. S toga ovim putem pozivamo sve korisnike Telemacha na nepotpisivanje i raskid ugovora sa ovim operaterom, zbog kršenja Zakona o zaštiti potrošača, ako uistinu ukinu signal HRT2 za vrijeme utakmice, kao i bojkotiranja plaćanja RTV pristojbe (za one koji je plaćaju). Bolje da ne gledamo ikakve medije, ako već ne možemo gledati svoje", navodi se u priopćenju Gradskog odbora HDZ-a 1990.

"Ovim putem se i 'zahvaljujemo' mostarskim čimbenicima unutar HDZ BiH koji su prvo razrovali mostarske ulice i zgrade kako bi provukli infrastrukturu kablovskog operatera 'Monet', da bi ga naknadno u zenitu borbe za ravnopravnost hrvatskoga naroda i hrvatske interese prodali Telamachu", stoji na kraju priopćenja.

No, kako saznaje Sarajevo-x.com, utakmica između Dinama i Reala na HRT-u 2 neće biti zatamnjena večeras na području Čapljine i Mostara, jer tu Telemach prima signal HRT-a sa zemaljske mreže.