Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić primio rukometašice HŽRK Zrinjski

Ono što ste pokazali ove godine kroz igru, treba kontinuirano nastaviti graditi u idućem razdoblju-kazao je Ljubo Bešlić gradonačelnik Mostara danas u svom obraćanju na prijemu za rukometašice HŽRK Zrinjski upriličenom Sportskom savezu Grada Mostara.

Uz Gradonačelnika Bešlića prijemu su bili nazočni Božo Ćorić, načelnik Odjela društvenih djelatnosti i Hasan Šišić, predsjednik Sportskog saveza Grada Mostrara.

Mostarke su osvojile titulu prvaka BiH, što prema Bešlićevim riječima ''zaslužuje jednu veliku medijsku pozornost i jedno društveno priznanje za sve što činite''.

''Kada sam god imao priliku drago mi je bilo pogledati vaše utakmice. Uistinu ste jedna dobra ''klapa'' koja treba da se održi i žao mi je što je vaša trenerica podnijela ostavku, jer sigurno poslije jednoga takvog rezultata, to svakom poznavatelju sporta treba da kaže da unutar kluba nešto nije uredu, ali očito da je sve uredu izuzev financijskog dijela'', rekao je gradonačelnik Bešlić.

Osvrnuo se i na uvjete za rad koji nisu onakvi kakvi bi trebali biti za jednog prvaka. ''Ali evo poduzmemo određene korake i tražimo načine da završimo sportsku dvoranu koja će biti dodatni motiv za uspješne rezultate'', dodao je.

''Žao mi je što ovdje ne vidim ljude iz Upravnog odbora koji su isto tako, čini mi, se podnijeli ostavku. Mislim da bi se Grad Mostar, na svoj način, morao uključiti da potakne ljude koji mogu pomoći da se uključe u Upravni odbor kluba. Mi ćemo se potruditi da pokušamo formirati jednu Upravu koja će se uistinu moći brinuti o ekipi i klubu, a da ne budu samo pusta obećanja. Raspustiti ekipu na kraju sezone koja je osvojila titulu prvaka je zaista nešto što bi svakoga od nas u gradu trebalo zabrinuti'', dodao je gradonačelnik Bešlić.


Ivana Mlakić, članica Hrvatskog ženskog rukometnog kluba Zrinjski, uručila je zahvalnice Sportskom savezu i Gradu Mostaru koji su, u okviru svojih mogućnosti, dosada pomagali radu kluba. Istaknuto je kako Grad Mostar, preko Sportskog saveza, HŽRK Zrinjski svake godine plaća kotizacije, suce, dvorane i liječničke preglede, za razliku od viših razina vlasti koje vrlo malo izdvajaju za sport, te podsjetio kako u Gradu egzistira preko stotinu registriranih sportskih klubova, od čega su čak četiri ženska rukometna kluba.