Gradonačelnik Bešlić uručio ugovore za 65 stipendija za akademsku 2017./2018

Gradonačelnik Bešlić uručio ugovore za 65 stipendija za akademsku 2017./2018
Ugovore za stipendije na prigodnoj svečanosti za 65 studenata i studentica uručio je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.
Na natječaj koji je raspisao Grad Mostar prijavilo se oko 480 studenata, od kojih je u skladu s kriterijima odabrano njih 65, i to u četiri kategorije: studenti deficitarnih zanimanja, studenti koji su dobili stipendije na osnovu rezultata u učenju, studenti koji su dobili stipendije po osnovu obiteljskog standarda i otežanih uvjeta života te stipendije za studente uspješne sportaše.
Stipendije studentima dodiplomskog i diplomskog studija dodjeljivat će se u deset mjesečnih rata u iznosu od 150 ili 200 maraka.
- Od 2006. godine do danas Grad Mostar je redovito raspisivao natječaje za stipendiranje studenata, za što je iz gradskoga proračuna izdvojeno 3 150 000 KM - kazao je gradonačelnik Mostara Ljube Bešlić.
Također je svim stipendistima čestitao i zaželio uspješno školovanje, izražavajući uvjerenje kako će stipendija Grada Mostara, također, tomu doprinijeti.
- Riječ je o velikom izdvajanjima za stipendije, ali s aspekta broja prispjelih aplikacija, broj stipendija je malo i mi ćemo u budućnosti gledati da taj fond povećamo - poručio je studentima mostarski gradonačelnik.
Glasnogovornica Vijeća mladih Mostara i članica Povjerenstva za utvrđivanje kriterija stipendija Tajma Tiro rekla je da je sve rađeno prema odluci Grada za dodjelu stipendija te izrazila žaljenje što je broj stipendija bio ograničen.
Uime studenata obratio se Ivo Marić, student i sportaš, koji je zahvalio na ukazanom povjerenju i pozvao Grad Mostar da izgradi novi bazen koji bi poslužio i rekreativcima i onima koji treniraju plivanje.