Građani se i danas okupili na Španjolskom trgu u Mostaru

Mostar, prosvjed, prosvjedi, HSPF,  rezolucija o Bosni i Hercegovini, Europska unija, prosvjedi, španjolski trg, Mostar, prosvjedi, Abrašević, Mostar, prosvjedi, Mostar, prosvjed, prosvjedi, prosvjednici, prosvjedi u bih, Treći entitet, janko bekić, prosvjedi, zahtjevi prosvjednika, plenum građana, prosvjedi u bih, španjolski trg, plenum građana, BIH, izbori, Mostar, prosvjedi, Mostar, plenum građana, prosvjedi, Mostar, prosvjedi, prosvjedi, Mostar, prosvjednici, peticija, potpisivanje peticije, Bošnjaci
Prosvjedno okupljanje u Mostaru počelo je u 16 sati, kako je i najavljeno. Na Trgu se okupilo oko 100 građana, a među njima je i sveučilišni profesor Mile Lasić.

"Nećemo više trpiti i šutjeti! Mladi kad krenu nitko ih neće moći zaustaviti, oni nas vode u jedan bolji život", kazao je Muharem Hindić Mušića.

Predstavnici Koordinacionog odbora Plenuma potvrdili su da će sutra 5 do 12 Skupštini HNŽ predati pismene zahtjeve od kojih je prvi smjena Vlade HNŽ. Pozvali su i građane da im se pridruže pred Skupštinom.Novo prosvjedno okupljanje u Mostaru zakazano je za 16 sati na Španjolskom trgu. Preko društvenih mreža građani se pozivaju da se odazovu mirnim prosvjedima u što većem broju.

- Umisrovljenici, radnici , profesori , studenti i mladi, dođite u što većem broju - stoji u pozivu koji kruži društvenim mrežama.

Prosvjednici su s jučerašnjeg okupljanja pozvali gradonačelnika Ljubu Bešlića da im se danas obrati na skupu.

Plenum građana usvojio je četiri zahtjeva koji će sutra biti upućeni vlastima. Traže smjenu Vlade HNŽ, ukidanje beneficija i tzv."bijelog kruha" političarima, donošenje socijalnih zakona te izvješće iz MUP-a HNŽ o svim osobama koje su privođene ili se kazneno gone zbog protesta.