Grad Mostar za komunalnu potrošnju i održavanje cesta izdvojio 10 milijuna KM

mostar panorama
... Gradu Mostaru, koji su predstavljen u utorak, ukupno je u mostarskom gradskom proračunu za 2018. godinu izdvojeno 9,83 milijuna maraka.

Za zajedničku komunalnu potrošnju predviđeno je 5,24 milijuna maraka, za promet i komunikacije planirano je 3,39 milijuna maraka, a ostali projekti iz oblasti zajedničke komunalne potrošnje, koji su od interesa za Grad, podržani su s 1,19 milijuna maraka.

Najviše sredstava otići će na javnu rasvjetu za što je planirano 2,3 milijuna maraka, za održavanje javnih i zelenih površina 900.000 maraka, za odvodnju oborinskih voda planirano je 870.000 maraka, za čišćenje javnih prometnih i drugih površina 840.000 maraka, za urbani mobilijar i dekoracije 700.000 maraka, za zbrinjavanje pasa lutalica planirano je 90.000 maraka, a za sezonsko čišćenje grada predviđen je iznos od 60.000 maraka.

Prezentirajući spomenute programe, šef Službe za komunalne poslove i okoliš Grada Mostara Stjepan Šaravanja istaknuo je kako treba raditi na podizanju svijesti građana o vandalizmu kao neprihvatljivom te iznimno štetnom ponašanju.

- Ovakav vid ponašanja je u stanju poništiti više drveće više nego što ih mi posadimo. Suočeni smo i s krađama slivničkih rešetaka, rušenjem i uništavanjem urbanog mobilijara, klupa, kanti za otpatke te javne rasvjete - upozorio je Šaravanja.

Naglasio je kako se štete mjere desetinama tisuća maraka, a često su i nepopravljive.