Grad Mostar puni proračun rasprodajom nekretnina

Nekretnine koje su se našle na listi prodaje su poslovni prostori u zgradi Privredne banke Sarajevo, smješten u samom središtu grada, preko puta mostarske Gimnazije, stambeno-poslovni objekt ''Pothum'', odnosno nova zgrada na Bulevaru te odmaralište u Gradcu koje je devastirano, a u posjedu Grada je već dugi niz godina. Kolika je točna vrijednost spomenutih objekata i za koliko ih Grad Mostar i komu namjerava prodati, nismo uspjeli doznati, ali nam je potvrđeno od Zvonke Stanića, šefa Službe za nekretnine u gradskom Odjelu za financije, da grad planira naplatiti od prodaje nekretnina 5,5 milijuna maraka, što se nalazi i u prijedlogu proračuna za 2010.

''Jedan od prijedloga za prodaju, odmaralište u Gradcu, nije uknjiženo u gruntu, ali je u posjedu Grada. Ukoliko uspijemo upisati u grunt, na osnovi procjene vještaka ili tržišne cijene koja vlada na području gdje je smješten objekt, utvrdit će se neka polazna cijena koja bi bila osnova za prodaju'', kazao je Stanić, naravno naglasivši ako Gradsko vijeće ikako bude donijelo odluku za prodaju, jer je ovo još uvijek samo prijedlog.

S obzirom da Grad namjerava platiti veliku svotu novca za spomenute nekretnine, zasigurno će najveći dio novca biti zapravo od navedenog odmarališta u susjednoj državi, jer će potencijalni kupac morati, prema svemu sudeći, izdvojiti tri do četiri milijuna maraka za odmaralište.

Također je spomenuo i slučaj stambeno-poslovnog objekta ''Pothum'', u kojem Grad posjeduje četiri stana, a kako se oni nalaze na iznimno privlačnoj destinaciji, za iste vjerojatno već postoje zainteresirani kupci.

Na sjednici

Svi ovi prijedlozi za prodaju će se naći na razmatranju na jednoj od sljedećih sjednica Gradskog vijeća, na prošloj su samo predloženi, no o istim se nije raspravljalo zbog prevelikog broja točaka na dnevnom redu, piše Dnevni list