GO HDZ BiH Mostar: Što žurnije usvojiti proračun i izmjeniti Izborni zakon

Damir Džeba
Razmatrane su stranačke aktivnosti, stanje oko procesa donošenja proračuna za Grad Mostar u 2018. godini i aktualna politička situacija u Mostaru s posebnim osvrtom na prijeko potrebno usvajanje izmjena Izbornog zakona BiH sukladno presudama Ustavnog suda BiH, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

-Izmjene Izbornog zakona BiH su nam potrebne kako bismo konačno imali ustavan, demokratski i bez diskriminacije izbor vijećnika u Gradsko vijeće Grada Mostara, navodi se u priopćenju GO HDZ BiH Mostar.

Posebna pozornost je posvećena temi proračuna Grada Mostara za 2018. godinu. Na sjednici Federalne vlade usvojena je dopuna Zakona o proračunima u Federaciji BiH, a s tom izmjenom osigurava se kroz Zakon o proračunima tehnički način donošenja proračuna za Grad Mostar zbog specifične situacije.

Gradski odbor HDZ BiH Mostar smatra da se proračun za 2018. treba objaviti što žurnije kako bi se moglo nastaviti s započetim projektima infrastrukture, uređenja gradskih javnih površina i rješavanja komunalnih obveza.

Gradski odbor HDZ BiH je razmotrio rad u proteklom razdoblju i planove stranačkih aktivnosti za 2018. godinu s posebnim naglaskom na rad s temeljnim organizacija HDZ-a BiH na području Mostara.

Izvješće o radu i planove za 2018. godinu podnijeli su predsjednica GO Zajednice žena Mostar Zdenka Leženić i predsjednik GO Mladeži Marko Zovko, stoji u priopćenju./HMS/