Fra Dado Milas: Božić nije jelka, sarma, dar niti kolači! Pripremi se na pravi način!

Fra Dalibor Milas
Nije zagonetka, ali može zvučati kao jedna. Dakle: nije kafić, nije kino, nije na Džemi ni u parku. Gdje je to? U Franjevačkoj crkvi na predavanju fra Dalibora Milasa.

Tema predavanja ove srijede bila je Božić, odnosno "Prvi Božić i o čemu se tu zapravo radi?" Fra Dalibor je upitao mlade koja im je prva asocijacija na Božić. Odgovori su pristizali ovim redom: jelka, dar, sarma, kolači, ukrasi i tako dalje u istom, komercijalnom smjeru. Tek pri posljetku nabrajanja začuli su se i odgovori polnoćka, molitva i slične pobožne asocijacije na Božić.

Kratka anketa uspjela je prisutnima dokazati koliko smo se zapravo udaljili od one originalne ili prave slike Božića i onog što svakom kršćaninu Božić treba predstavljati.

Nakon šaljivog videa na temu "Kako bi Božić izgledao da je na društvenoj mreži", fra Dalibor je kazao mladima koja je to glavna poruka Božića. "Ona glasi - Ne boj se! Onako kako se ni Marija ni Josip nisu bojali kad im je anđeo javio vijest o začeću... Zamislite, sudbina cijelog svemira je ovisila o odluci dvoje tinejdžera", zaintrigirao je mlade fra Dado.

"Nije rano govoriti o Božiću. Zapravo, ovo je pravo vrijeme za to, kako bismo nadolazeći Božić proslavili na pravi ili originalni način", kazao je fra Dalibor Milas.

Pogled.ba