FOTO  FPMOZ: Zahvalnice iz Crne Gore za HŠK Zrinjski, NK Široki Brijeg i HŽRK Grude

dijagnostika sportskih kolektiva

... nogometnim klubovima HŠK Zrinjski i NK Široki Brijeg, kao i rukometašicama HŽRK Grude koji su sudjelovali u okviru projekta razvoja Centra za dijagnostiku u sportu na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore tijekom 2017. godine.

"Univerzitet Crne Gore i Sveučilište u Mostaru imaju suradnju koja se ogleda ne samo u studentskim i profesorskim pitanjima već i zajedničkim objavljivanjima znanstvenih radova. Ova testiranja koja smo radili u Širokom Brijegu, Zrinjskom i Grudama će biti predmet objave u našim časopisima, a iste ćemo također i vama dostaviti. Mi ćemo te rezultate uglavnom objavljivati bez imena i prezimena kao što je i dogovoreno i to će biti na bazi ekipa gdje ćemo vršiti upoređivanje klubova iz regije. Npr. osvajač kupa sa osvajačem kupa, prvak sa prvakom... Taj dio smo već uglavnom obavili. Ostao nam je još jedan manji dio i to u Hrvatskoj i to ćemo uskoro završiti. Ja vam se ovim putem ponovno zahvaljujem", rekao je prof.dr. Duško Bjelica u ime Centra za dijagnostiku u sportu na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore.

"Riječ je o zahvali Univerziteta Crne Gore iz Nikšića za izlazak u susret nogometašima HŠK Zrinjski, NK Široki Brijeg, te rukometašicama HŽRK Grude za određivanje testiranja koja će se koristiti za objavljivanje znanstvenih radova, te za usporedbu rezultata između BiH i Crne Gore, ali i Hrvatske i Albanije čiji su klubovi odradili testiranja. Radilo se o testiranju koje se obavilo na našem fakultetu FPMOZ i Fakulteta Sporta iz Nikšića, a nama će konkretno rezultati koristiti u znanstvene svrhe, a nakon objave rezultate će dobiti i klubovi koji su testirani, te će ih oni moći iskoristiti da se usporede sa drugima u regiji", kazao je za naš portal HERCEGOVINA.info u ime domaćina prof.dr.sc Marin Ćorluka, prodekan za nastavu na FPMOZ.

Nakon razgovora prof.dr. Duško Bjelica uručio je prigodne poklone koje je u ime HŠK Zrinjski primio  voditelj Škole nogometa Dragan Perić, u ime NK Široki Brijeg direktor kluba Zoran Bubalo, te u ime HŽRK Grude prof.dr.sc. Marin Ćorluka.

HERCEGOVINA.info