FOTO  FPMOZ: Ugledni i dragi gosti iz Hrvatske danas posjetili fakultet

FPMOZ, dekan, Mario Vasilj

Drage goste primio je dekan prof.dr. sc. Mario Vasilj, koji je ovom prigodom profesoru Grgi Luburiću iz Zagreba  uručio zahvalnicu za izvrsnu suradnju.

"2015. godine se rodila jedna ideja nakon razgovora dekana Vasilja i mene i to smo kasnije proširili na razinu između naših sveučilišta. Cilj nam je bio da pokrenemo studij Promet i logistika, kako bi potakli mlade ljude da ostaju ovdje. Vrlo brzo smo zahvaljujući kooperativnosti svih sudionika u toj priči vrlo brzo smo dogovorili suradnju koja je krenula jako dobro. Evo danas sam hvala Bogu imao predavanja na trećoj godini zahvaljujući ponajprije razumijevanju dekana Vasilja koji je osigurao logistiku za ovaj studij, a mi s fakulteta iz Zagreba s Fakulteta prometnih znanosti dolazimo predavati stručne predmete i evo polako tu suradnju proširujemo na Rijeku i na Sarajevo na zadovoljstvo svih nas koji smo uključeni u ovu priču", rekao je prof. dr. sc Grgo Luburić.

Sukladno toj suradnji danas su na FPMOZ-u prva predavanja održala i dva profesora s Pomorskog fakulteta iz Rijeke

Ja sam profesor iz Rijeke i  imali smo danas uvodna predavanja na fakultetu u Mostaru. Mogu reći da sam oduševljen sa suradnjom s FPMOZ , dekanom Vasiljem i svim kolegama s fakulteta. Nadam se da će se naša suradnja u budućnosti još više učvrstiti, istakao je  dr.sc. Vinko Tomas. 

Ja živim i radim u Rijeci, ali sam rođen ovdje u Stocu u Hercegovini i osobita mi je čast doći ovdje pomoći da se uspostavi suradnja između naših ustanova, te želim da se i tako nekako odužim svom rodnom kraju i da svoje znanje i iskustvo prenesem mladim ljudima iz Hercegovine, kazao je dr. sc. Mile Perić.

HERCEGOVINA.info